Uşak Uşak'ta Bu Yıl Yangınlarda 1,1 Hektar Orman Kül Oldu

Uşak'ta Bu Yıl Yangınlarda 1,1 Hektar Orman Kül Oldu

25.07.2017 - 13:00 | Son Güncellenme:

.

Uşakta Bu Yıl Yangınlarda 1,1 Hektar Orman Kül Oldu

Uşak’ta bu yıl makilik ve ormanlık alanda çıkan yangınlarda 1,1 hektarlık bölge zarar gördü.
Denizli Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Uşak’ta bu yıl 3 adet yangının çıktığını ve 1.1 hektarlık alanın yandığını dile getirdi. Orman içerisinde 11 adet gözetleme kulelerinin bulunduğunu kaydeden Korucu, "Çıkan yangınlara anında müdahale edecek ekiplerimiz 24 saat esasına göre nöbet tutuyor. 6 adet ilk müdahale aracımız var bu araçlarımız 400 l su kapasiteli ayrıca araçlarımızda yol gösterici levhalar sistemi mevcut bu sayede zaman kaybı olmadan yangına anında müdahale yapıyoruz’’ dedi.
Uşak Türkiye’nin 1’nci derece yangına hassas bölgelerinde bulunduğunu aktaran Korucu, orman yangınlarıyla ilgili çalışmaların yaz sezonu öncesi başladığını ve yangın sezonu boyunca devam edeceğini dile getirdi. Gerekli hazırlıkların yapıldığını kaydeden korucu sözlerine şöyle devam etti ’’ Bu yılın aşırı sıcak ve kurak geçeceğini meteoroloji uyarmıştı bizde buna istinaden gerekli hazırlıklarımızı araç ve gereçlerin denemelerini yaptık. 1 Haziran itibari ile gerek Uşak’ta gerekse bölgede yangın mevsimi başladı şu günlerde en riskli dönemi yaşıyoruz. Tabi yangının büyümesine etki eden faktörler var biz bunlara risk diyoruz. Bunların en başında rüzgar geliyor. Şuanda çok fazla rüzgar yok onun için şanslıyız Bu sene havaların sıcak olması ve otların erken kurumuş olması nedeniyle yangın riski büyük ölçüde mevcut’’ dedi.
Uşak ilinin yüzde 40’nın orman olduğunu belirten Korucu, serinlemek için ormanlık alanları tercih eden vatandaşların orman içerisinde yangınlara mahal verecek piknik vb.. şeylere daha duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizdi. Yangın sezonu boyunca tam takım hazır olduklarını ve ormanlık alanlar içerisinde 11 adet gözetleme kulelerinin bulunduğunu söyleyen Korucu’’ 6 adet yangına ilk müdahale aracımız bu araçlarımız 400 L su alma kapasiteli, 10 arozöz, 3 adet su ikmal 12 ton su alabiliyor. 2 dozer yangında yol açmak için 1 greyder, 1 adet trayler, 106 yangın işçisi, 19 teknik eleman, 1 adet helikopterimiz bulunuyor. 30 adet helikopter su havuzumuz var. Helikopterin yangın anında su almada hiçbir sıkıntısı yok 5 dakika içerisinde su alabiliyor’’ şeklinde konuştu.
Kritik köylerde 55 adet 3 tonluk su tankerlerinin bulunduğunu dile getiren Korucu’’ biz bu tankerleri kritik köylerimize bıraktık. Her biri 3 tonluk su alabilme kapasiteli. Köylerimizde çıkabilecek olası bir yangında bu tankerlerde müdahale yapacak’’ dedi.