Uşak Uşak'ta Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Uşak'ta Kısa Dönem Erler Yemin Etti

02.12.2016 - 15:34 | Son Güncellenme:

Uşak'ta 365. kısa dönem acemi erler için yemin töreni düzenlendi

Uşakta Kısa Dönem Erler Yemin Etti

UŞAK (AA) - Uşak Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 365. kısa dönem acemi erler yemin etti.

Haberin Devamı

Atatürk Kültür Merkezindeki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Uşak Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 365. kısa dönem acemi erlerin yemininin ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, kutsal askerlik görevinin önemine değindi.

Türk ordusunun iç ve dış tehditlere karşı her zaman dimdik ayakta olduğun belirten Selbisu, birlik beraberlik vurgusunda bulundu.

Uşak Valisi Ahmet Okur ise kahraman Mehmetçiklerin ülkemizin güneydoğusunda terörle, sınır dışında ise pek çok ülkeden düşmanlarla canları pahasına mücadele ettiğini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşan Vali Okur, şunları söyledi:

"15 Temmuz gibi acı bir hadise yaşadık. Bu üniformaları giyen, bu devletin geleceği için edilen yeminlerini çiğneyen, söz verdikleri makamlara isyan ederek aykırı davranışlarla bu millete o acı günü yaşatanları gördük. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizi idare eden tüm büyüklerimiz, kahraman polis ve askerlerimiz gösterilen kahramanlık, verilen büyük mücadele ile ülkemizin elden gitmesine izin vermedik. Tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından yemin eden erler adına Jandarma Er Yusuf Kaan teşekkür konuşması yaptı.

Erlerin aileleriyle bir araya gelmesinin ardından tören sona erdi.