Ege Uşaklı aşçılar zaferle döndü

Uşaklı aşçılar zaferle döndü

17.11.2017 - 04:05 | Son Güncellenme:

Çanakkale’de düzenlenen 65 ilden 300 katılımcının yarıştığı Türkiye Kupası Yemek Yarışması’nda Uşak’ı temsil eden Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği (UŞAPADER) ustaları ile Uşak Üniversitesi ve Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın konuğu oldu.

Uşaklı aşçılar zaferle döndü

Hedef olimpiyatlar

Haberin Devamı

Başkan Cahan, 9 altın, 2 gümüş madalya ve kupalarla kente dönen aşçıları tebrik etti. Kentin her yönüyle güzelleştiğini ve değerlerin ön plana çıkartıldığını aktaran Başkan Nurullah Cahan, “Nisan ayında yapılacak yarışma öncesi, Çanakkale’de yapılan yarışmada en iyi lise, en iyi üniversite kategorilerinde ve yöresel lezzetlerde birincilikler elde ettik.

Uşak’ımızın değerlerini tanıttık. Tarhanalı balık, tarhanalı incik, demir tatlısı gibi değerlerimiz başta olmak üzere birçok yöresel lezzetimizle şehrimizi duyurduk. Aşçılarımızın daima yanındayız” dedi.

UŞAPADER Başkanı Fatih Demir, sıradaki hedefin İstanbul’da Türkiye Kupası kazanmak ve ardından İngiltere Olimpiyatları’nda Türkiye’yi ve Uşak’ı temsil etmek olduğunu söyledi, “Yaklaşık 1 yıl önce Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokol anlaşması yaptık ve protokol gereği okulumuz öğrencilerine derneğimiz vesilesiyle eğitimler verdik. Çanakkale’de düzenlenen Türkiye Kupası elemelerine bu öğrencilerimizle katıldık. Yarışma çok iyi geçti. Öğrencilerimiz bizlerin verdiği emeği boşa çıkarmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yöresel tatlar tanıtıldı

UŞAPADER Başkanı Demir desteklerinden dolayı Başkan Cahan’a teşekkür etti. Yarışmaya katılan Uşak Üniversitesi Mutfak Sanatları 1. Sınıf öğrencisi Nuri Coguplugil, “Çanakkale’deki yarışmada şehrimizin yöresel lezzeti tarhanayı, çeşitli tatlarımızı tanıttık. Yarışmada önceliğimiz tarhanadan sadece çorba yapılmadığını, farklı farklı lezzetlerin de yapıldığını göstermekti” dedi. Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Diyar Doru da derecenin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.