Gündem Üsküdar’a 3’lük hediye

Üsküdar’a 3’lük hediye

23.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’u ziyaret eden sanatçı Pejac, sokaklara 3 boyutlu 3 eserini bıraktı. Pejac, ‘Kilit, Poster ve Kepenkler’ adlı eserlerini Facebook’tan paylaştı

Üsküdar’a 3’lük hediye

İspanyol sokak sanatçısı Pejac geçtiğimiz haftalarda İstanbul’daydı. Sanatçı, Üsküdar’da üç çalışma yaptı ve bunları Facebook hesabı ve internet sitesi üzerinden takipçileriyle paylaştı. Birbirine yakın duvarları süsleyen ‘Kilit, Poster ve Kepenkler’ adlı üç eser de pencereleri gösteriyor.

‘Tuzaklar çift yönlü’
Pejac, ‘özgürlüğe dair algı ve illüzyon’ olarak gördüğü pencerelerle ilgili olarak, “Bu 3 pencerede de tuzaklar çift yönlü çalışıyor: Dışardan içeriye ve içerden dışarıya” diyor. Resimlerinde akrilik boya, kalem ve zımpara kullanan Pejac, bir röportajında “Ben duvarın cinsi, rengi ya da boyutuyla ilgilenmiyorum. Şehirle olan bağı beni ilgilendiriyor” diyor.

‘Göz yanılması’
Sanatçı Üsküdar’a yaptığı üç duvar resmini de birbirine yakın çizmesi konusunda da, “Üsküdar’daki üç pencereyi de birbirine çok yakın çizdim, aralarındaki fiziksel bağı bu şekilde oluşturmak istedim. Kullandığım tekniğin ismi Fransızcada “Trompe l’oeil” tam çevirisi de ‘göz yanılması’. Pencerelerde de gerçekten bu durum var. Yani hem içeriye hem dışarıya açılıyorlar. Bu ikiliği kullanmak istedim” diyor.