Gündem Üsteğmen kuzenden şehit teğmene saygı

Üsteğmen kuzenden şehit teğmene saygı

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen Piyade Teğmen Muhammed Kır’ın naaşı dün memleketi Erzurum’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle son yolculuğa uğurlandı.

Üsteğmen kuzenden şehit teğmene saygı

Şehit Teğmen Kır’ın (25) cenazesi Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan alınan Kır’ın naaşı, konvoy eşliğinde kent merkezindeki Ulu Cami yanındaki Çifte Minareli Medrese önüne getirilip katafalka konuldu. Burada şehit Kır’ın kuzeni Üsteğmen Abdulkadir Dal, tabuta sarıldı ve kendi rütbelerini söküp şehide saygısını göstermek için tabutun üzerine koydu.
Medrese önünde cuma namazı sonrası düzenlenen törende İl Müftü Vekili Fikrullah Çakmak’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşması sonrası yapılan duaların ardından şehit Kır’ın naaşı askeri tören mangası ve yakınlarınca omuzlarda taşınıp top arabasına konuldu. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan şehidin babası Zeki Kır ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Ak Parti Erzurum milletvekilleri, şehidin babası Zeki Kır, annesi Hemra Cömert, kardeşleri Mustafa, Ahmet ve Büşra Kır ve binlerce Erzurumlu katıldı. Kır’ın Kars Kapı Şehitliği’ne getirilen naaşı, burada top arabasından alınıp tören mangası ve yakınlarınca omuzlarda taşınıp mezarlığa getirildi. Kır’ın naaşı burada okunan duaların ardından defnedildi. l ERZURUM AA

Yazarlar