Kültür Sanat Uyanmamayı dileyeceğin türden bir sabah bu… Günaydın!

Uyanmamayı dileyeceğin türden bir sabah bu… Günaydın!

19.06.2014 - 12:09 | Son Güncellenme:

1 Mayıs günü hayatım tamamen değişti.

Uyanmamayı dileyeceğin türden bir sabah bu… Günaydın

Yıllardır kalbimi, beynimi, tüm enerjimi sonuna kadar kullanarak kurduğum dünyam darmadağın oldu. O gün birileri karımı öldürdü. Biricik karımı, ailem olarak tanımlayabileceğim tek kişiyi, deli gibi sevdiğim kadını elimden aldılar...

Haberin Devamı

Otuz dört yıllık gencecik bir hayat, yaşayacaklarını yaşayamadan aktı gitti yerküreden...

Mayıs, çok sevdiği gazeteci eşi canice katledilen işadamı Ayhan’ın romanı. Ayhan, cinayet gününün hemen ertesinde katillerin peşine düşer. İlk iş olarak karısı Nil’in yayımlanmamış araştırmalarına yönelir ve güç de olsa bazı belgeleri elde etmeyi başarır. İntikam için geriye, belgelerde geçen isimlerin hangisinin ya da hangilerinin katil olduğunu tespit etmek kalmıştır… Olaylı 1 Mayıs 2008 günüyle başlayan roman, bir aylık zaman diliminde; içine Türkiye’deki birçok büyük oluşumu katarak ilerliyor ve adım adım takip edilecek bir kovalamacaya dönüşüyor.

Fatih Öcal’dan, Türkiye’deki dinî gruplar, mafya ve devlet kurumları arasındaki kirli ilişkilere dair kanıt niteliğinde, sürükleyici bir ilk roman.

Haberin Devamı

FATİH ÖCAL

FATİH ÖCAL, 1965 yılında Akşehir’de doğdu. Ortaokul ve liseyi yatılı okudu. 1989’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Hakkari, Akşehir ve İstanbul’da hekimlik yaptı. Yaklaşık yirmi yıldır ilaç sektöründe çalışıyor. Mayıs, yazarın ilk romanıdır.

MAYIS

Yazar: Fatih Öcal

Tür: Roman

Sayfa sayısı: 476 Sayfa

Fiyatı: 30 TL

Yayın tarihi: 17 Haziran 2014