İspanya La Liga Görkemli kapanış

Görkemli kapanış

07.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde perde Almanya’nın başkenti Berlin’de Olimpiyat Stadı’nda görkemli bir gösteriyle kapandı.

Görkemli kapanış

Şampiyonlar Ligi’nde perde Almanya’nın başkenti Berlin’de Olimpiyat Stadı’nda görkemli bir gösteriyle kapandı. Karşılaşma öncesinde saha üzerinde kurulan alanda dansçılar turnuvada Şampiyonlar Ligi’nin resmi logosunu oluşturdu. Dev bir yıldız oluşturan dansçılar, yıldızın tam ortasına da logoyu yerleştirdi. Ayrıca gösteri anında ışık şovları da yapıldı. Daha sonra her iki takımı temsil eden, renklerini yansıtan ‘Aslan’ koreografisi yapıldı.

Haberin Devamı

Koreografi şov

Juventus ile Barcelona arasında yapılan dev final öncesi tribünlerde görsel şölen vardı. Her iki takımın taraftarları da hazırladıkları koreografilerle en az sahadaki kadar müthiş bir heyecan yaşattı. Şampiyonlar Ligi finaline yakışır şovlarda Barcelona tribünleri, kulübün mottosu olan “Bir kulüpten fazlası” ifadelerine yer verdi. Juventus seyircisi de diğer kazandıkları iki kupanın ardından Şampiyonlar Ligi’ne göndermede bulundu, kupa 1’e uzanan eller dikkat çekti.

Xavi’nin son maçı

Barcelona ile yollarını ayırma kararı alan Xavi, son maçına Şampiyonlar Ligi finalinde çıktı. 17 yıllık Barcelona kariyerini noktalayan tecrübeli yıldız, 151. Devler Ligi müsabakasına çıktı.

Iniesta’nın başarısı

Haberin Devamı

Barcelona’da Rakitic’in attığı gole asisti yapan Iniesta, kariyerindeki 4. Şampiyonlar Ligi finaline çıktı. 2006, 2009 ve 2011’in ardından bu sezon da finalde mücadele eden İspanyol yıldız, 3 farklı finalde hem asist hem de gol atan ilk futbolcu olmayı başararak tarihe geçti.

Platini tribünde

UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar Ligi finalini tribünden takip etti. FIFA’da patlak veren rüşvet skandalı sonrası istifa eden Blatter’in yerine aday olacağı öne sürülen Platini, UEFA’nın hafta sonu yapılması gereken toplantıyı da iptal etmişti. Platini 1982-1987 yılları arasında formasını giydiği Juventus’u izledi.

Çakır gururu

Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile Juventus arasındaki mücadelede düdük çalarak tarihe geçen Cüneyt Çakır, iyi bir performans gösterdi. Uluslararası bir turnuvanın finalinde görev alan ilk Türk hakem olma gururunu yaşayan Çakır, 90 dakika boyunca yerinde kararlarıyla tam not almayı başardı. Tecrübeli hakemin sadece 15. dakikada Neymar’ın, Lichsteiner’in eline çarpan topuna devam demesi ufak tartışmalara neden oldu. Takdir hakkını devam yönünde kullanan Çakır, hemen hemen hatasız bir final yönetti. Hem 36’da hem de 67’de Pogba’nın penaltı beklediği pozisyonlarda doğru kararlar verdi. 3 sarı kart gösteren Çakır’ın yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun da iyi bir görüntü çizdi.

Haberin Devamı

Göçek’e tebrik

Finalin 72. dakikasında Neymar’ın ağları bulmasında önce gol kararını veren Cüneyt Çakır’ı çizgi hakemi Hüseyin Göçek uyardı. Brezilyalı yıldızın golü eliyle attığını belirten Göçek, iptal kararının çıkmasını sağladı. Bu uyarının ardından Çakır, Hüseyin Göçek’i tebrik etti.

Moral ziyareti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki heyet, Şampiyonlar Ligi finalini yöneten hakem Cüneyt Çakır ve yardımcılarına destek ziyaretinde bulundu. Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, genel sekreter Kadir Kardaş, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu ile Serdar Çakır’ndan oluşan heyet, Cüneyt Çakır ve yardımcılarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görkemli kapanış