Gündem Uykusunda ölen Ceren'le ilgili şok iddia

Uykusunda ölen Ceren'le ilgili şok iddia

29.06.2015 - 16:43 | Son Güncellenme:

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi Muharremler Köyü’nde oturan 22 yaşındaki Ceren Gider, gündüz uykusunda vefat etti. Ceren'nin yaklaşık 1 yıldır zayıflama ilacı kullandığı iddia edilirken baba Cemil Gider bu iddiayı kesin bir dille reddeti.

Uykusunda ölen Cerenle ilgili şok iddia

Geçen 12 Haziran’da Karabük Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden mezun olan Gider’in ölüm nedeni otopside belirlenecek.
Ceren Gider, iddiaya göre dün evde öğle yemeğini yedikten sonra saat 14.30 sıralarında odasına geçerek uyudu. Annesi Satiye Gider, iftar vakti yemek için kızını uyandırmak istedi. Ancak Ceren Gider tepki vermedi. Bu sırada komşusuna iftara giden baba Cemil Gider, haber verilmesiyle eve gelerek kızını minibüsüyle Gökçebey Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak Ceren Gider’in öldüğü belirlendi.

Haberin Devamı

'HASTANEYE GETİRİLDİĞİNDE ÖLMÜŞTÜ’
Gökçebey Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Eskici, Ceren Gider’in hastaneye geldiğinde hayati fonksiyonlarının durduğunun tespit edildiğini söyleyerek, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen hastayı kurtaramadık. Kesin ölüm nedeni otopsinin ardından tespit edilecek" dedi.

ŞEKERİ DÜŞÜYORMUŞ
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda işçi servisi şoförü olan Cemil Gider ise kızının şeker rahatsızlığının dışında bir sağlık sorununun bulunmadığını söyledi. 4 kızından birini kaybeden Cemil Gider, "Doktor şekerinin düşük olduğunu söyledi. Bazen şekeri düşüyordu. Ama çok ciddi değildi. Otopsisinin ardından kesin ölüm sebebinin belli olacağını söylediler. Daha yeni okulundan mezun olmuştu. Hemşire olmuştu kızım" diye gözyaşı döktü. Geçen 12 Haziran’da Karabük Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden mezun olan Ceren Gider’in ölümü arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Ceren’in ölümüyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ZAYIFLAMA İLACI KULLANDIĞI İDDİASI
Gökçebey'de uykusunda vefat eden Ceren Gider'in, yaklaşık 1 yıldır zayıflama ilacı kullandığı iddia edildi. Muharremler Köyü Muhtarı Kenan Gideroğlu, "Edindiğimiz bilgiye göre zayıflama ilacı kullanıyormuş devamlı. Bunu devamlı alışkanlık haline getirmiş. 1 yıldan bu yana kullanıyormuş" dedi. Baba Cemil Gider ise kızının ilaç kullandığı iddiasıyla ilgili, "Yok öyle bir şey" diye konuştu. Ceren Gider'in ölüm nedeni otopsi sonucu belirlenecek.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Ceren Gider'in cenazesi, ilçedeki Merkez Süleyman Çelebi Camisi morgunda ailesine teslim edildi. Yakınları, tabutunun üzerine gelinlik koydukları Ceren'in cenazesini Muharremler Köyü'ndeki evine götürdü. Evin önünde dua edilerek helallik alınmasından sonra Ceren'in cenazesi omuzlarda yeniden cenaze aracına konuldu. Bu sırada yakınları gözyaşı döktü. Kızkardeşi Neslihan Gider, "Baba onu gömme. Götürmeyin Ceren'i" diyerek ağladı. Köy camisinde öğle vakti kılınan namazın ardından Ceren Gider'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.