Siyaset Uysal, 3’üncü kez DP Genel Başkanı

Uysal, 3’üncü kez DP Genel Başkanı

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin 12. Olağan Kongresi’nde üçüncü kez genel başkanlığa seçildi.

Uysal, 3’üncü kez DP Genel Başkanı

Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde düzenlenen, Uysal ile DP Genel İdare Kurulu üyesi Prof. Dr. Çınar Özen’in genel başkanlık için aday olduğu kongrede Uysal, partililerin alkışları ve “Başbakan Uysal” sloganları eşliğinde kürsüye çıktı.

Ülkenin içinde bulunduğu durumun kaygı verici olduğunu söyleyen Uysal, 15 Temmuz’dan bu yana yıllardır unutulan ve belleklerden silinmesi gereken “Darbe, OHAL, KHK” gibi birçok kavramla yeniden karşılaşıldığını belirtti. Uysal, “Demokrasiyi sandığa hapsederek sadece oy vermenin demokrasinin temel koşulu olduğunu düşünen, ifadeye tahammül edemeyen, muhalefeti yerle bir etmenin planlarını yapan bu gayrete hep beraber ‘Hayır’ diyoruz” dedi. Özen ise “Mevcut genel başkanımız 5 yıldır partiye liderlik ediyor. 5 yılın sonunda ortada duran şey 60 bin oy. Mevcut genel başkanla devam etmek mağlubiyete teslim olmak demektir” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada 843 geçerli oyun 705’ini alan Gültekin Uysal, 3’üncü kez genel başkan oldu.