Ege Uyuşturucuda yaz temizliği

Uyuşturucuda yaz temizliği

03.06.2017 - 04:11 | Son Güncellenme:

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, 25 ilçede düzenlediği operasyonlar sonucu 5 bin 319 kök keneviri ele geçirdi. Kenevirlerin piyasa değeri, 4.5 milyon lirayı bulduğu açıklandı

Uyuşturucuda yaz temizliği

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, 25 ilçede büyük bir uyuşturucu operasyonu başlattı. 25 ilçe jandarma komutanlığının sorumluluk bölgelerinde yapılan operasyonlarda toplam 5 bin 319 kök kenevir ele geçirilerek imha edildi. Ele geçirilen kenevirlerle elde edilebilecek uyuşturucunun piyasa değerinin 4.5 milyon lira olduğu belirlendi. Operasonlar kapsamında 33 kişi de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yaz temizliği yapıldı

İzmir ve civarında suç örgütleriyle etkili bir biçimde mücadele eden jandarma, bu kez zehir tacirlerine büyük bir darbe vurdu. İzmir’in dört bir tarafını didik didik eden jandarma ekipleri en tenha yerlere gizlenmiş uyuşturucu tarlalarını bularak imha etti. Uyuşturucuları üreten ve sokaklarda pazarlayanlar da operasyonlardan kaçamadan kıskıvrak yakalandı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte uyuşturucu tacirlerine takiplerilerini sıklaştıran jandarma, uyuşturucu trafiğini kaynağında kurutmak için üretim alanlarını hedef aldı.

Jandarma’nın KOM ve İstihbarat birimlerinin titiz çalışmaları neticesinde İzmir’in dört bir tarafındaki uyuşturucu ekim sahaları bir bir tespit edildi. Ayrıca bu uyuşturucuları üreten, pazarlayan ve ‘torbacı’ olarak da tabir edilen sokak satıcıları belirlendi.
Torbacıdan başlandı

Haberin Devamı

1 Haziran itibariyle harekete geçen jandarma operasyon birlikleri İzmir ve ilçelerinde 30 ayrı adrese eşzamanlı operasyon yaptı. Aynı anda uyuşturucu tarlaları da basıldı. Yapılan operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte satışa hazır hale getirilmiş esrar paketleri, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç unsuru maddeler ele geçirildi. Operasyon kapsamında yol kontrolleri ve araç aramaları da yapıldı. Jandarma trafik birimlerinin de destek verdiği çalışmalarda 1.200 araç kontrol edildi, 2.962 kişinin de GBT sorguları yapıldı. Jandarmanın uyuşturucuyla mücadele operasyonları devam ediyor.

Menderes’te alarm

Operasyonlarda en çok hint keneviri bulunan ilçe, 2.549 ile Menderes oldu. Menderes’i Bayındır (1.305), Beydağ (956), Çiğli (250), Kiraz (220), Tire (108), Seferihisar (102), Menemen (42), Güzelbahçe (33), Selçuk (15) izledi.