Bursa Uyuşturucuyla Mücadele Eden Kişi Ve Kuruluşlara Ödül

Uyuşturucuyla Mücadele Eden Kişi Ve Kuruluşlara Ödül

29.06.2017 - 13:43 | Son Güncellenme:

Bursa'da, uyuşturucu bağımlılığına karşı gösterilen mücadelede emeği geçen kişi ve kuruluşlar ödüllendirildi

Uyuşturucuyla Mücadele Eden Kişi Ve Kuruluşlara Ödül

BURSA (AA) - Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, uyuşturucu bağımlılığına karşı gösterilen mücadelede emeği geçen kişi ve kuruluşları ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünün, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla Ördekli Kültür Merkezinde düzenlediği etkinlikte, il genelinde uyuşturucu bağımlılığına karşı gösterilen mücadelede emeği geçen kişi ve kuruluşlara plaket takdim edildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, ödül töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucu bağımlılığının çağın vebası olduğunu söyledi.

Gelecekte uyuşturucuyla temas etmeyen çocuk bulmanın neredeyse imkansız hale geleceğini ifade eden Aşkın, "Şükür ki çocuklarımız ve aileler bu konuda oldukça duyarlı oldukları için biz Hollanda veya Belçika'yı andırmıyoruz. Türkiye'de aileler çok yakından çocuklarına sahip çıkıyorlar, bizlerle iş birliği yapıyorlar." dedi.

Haberin Devamı

Aşkın, uyuşturucuyla mücadelede ilk adımın ailelerden başladığını vurgulayarak, "Ailelerin duyarlılığının ardından emniyet birimlerinin mücadelesi geliyor. Bizim de AMATEM ve ÇEMATEM'de hem aydınlatma hem de bağımlı kişilerin tedavisi için uğraşıyoruz. İlçelerde de çalışmalar yürütüyoruz." diye konuştu.

Bursa'daki AMATEM'de görev yapan uzman doktor Özyıl Sarıkaya ise, dünyaya 20 kişiden birinin uyuşturucu bağımlısı veya uyuşturucuya maruz kaldığını aktardı.

Türkiye'de durumun dünya ortalamasının altında olduğunu belirten Sarıkaya, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki uyuşturucu kullanım oranı dünyadaki oranlara baktığınızda çok şükür ki hala daha az sayıda. Bursa'da son birkaç yıldır Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu ile birlikte yoğun çalışmalar başlatıldı. Gerek önleme, gerek tedavi basamaklarındaki çalışmalar gerekse son bir yılda da tedavi sonrası rehabilitasyon çalışmaları hızla devam etmekte. Son yıllardaki çalışmalarla hem tedavi oranlarındaki artışlar hem de önleme çalışmalarının sonuç vermeye başladığını görüyoruz. Ancak bağımlılık birçok faktöre bağlı. Tüm sorunun bir anda çözülmesi mümkün değil. Ancak çalışmalar devam ettiği sürece kullanım oranlarının azalacağını veya azaldığını görüyoruz."

Daha sonra uyuşturucuyla mücadelede emeği geçen kişi ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi.