Populer Bilim Uzayda Bitcoin üretildi: Madenciliğe olan bakışı değiştirecek

Uzayda Bitcoin üretildi: Madenciliğe olan bakışı değiştirecek

02.05.2018 - 10:08 | Son Güncellenme:

Kripto madencilik şirketi Miner One, Bitcoin madenciliği için gerekli olan teçhizatı bir balonla 35.8 metreden yükseğe gönderdi. Şirket, bu sayede Stratosferde Bitcoin üretmeyi başardı.

Uzayda Bitcoin üretildi: Madenciliğe olan bakışı değiştirecek

Miner One, Pazartesi günü “Space Miner One (SMO)” olarak adlandırdığı Bitcoin madencilik ekipmanları ile yüksek irtifa balonunu piyasaya sürdü. Şirket projedeki asıl amaçlarının Bitcoin’e olan ilgiyi arttırmak olduğunu aktardı. Grupun proje için hazırladığı slogan ise “Bitcoin kadar yükseliş", bununla Bitcoin’in 35.000 dolar seviyesini geçebileceğine de inandıklarını kanıtlamış oldular.

Haberin Devamı

Uzayda Bitcoin üretildi: Madenciliğe olan bakışı değiştirecek

İçi helyumla dolu lateks balon ve paraşüte bağlı olan ekipmanlar daha sonra patlatılarak aşağıya indirildi. Raspberry Pi 3, batarya, uydu telefonu, GoPro Hero 5 ve metal bir hatıra Bitcoin’inden oluşan teçhizat, yerden 100 bin feet yüksekliğe geldiğinde aktive edildi. Stratosferden geçerken düşen hava basıncı, balonun 2.2 metreden 10 metreye kadar genişleyerek yerden görünebilecek kadar büyümesine neden oldu. Genişlemenin etkisiyle balon patladı ve üç bağımsız telemetri sistemi veri aktarırken paraşüt yardımıyla yere sağlam bir şekilde indirildi.

Tüm işlemler yaklaşık 2,5 saat sürdü. Şirketin CEO’su Pranas Slusnys, “Bitcoin üzerinde duruyoruz çünkü Bitcoin dünyanın en popüler ve kanıtlanmış kripto parası olmaya devam ediyor. Piyasalardaki düşüşlere rağmen, artan ilgiyi görüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Uzayda Bitcoin üretildi: Madenciliğe olan bakışı değiştirecek

Uzayda bol güneş enerjisi ve dondurucu soğuklar, bir gün yaygın olarak kullanılan madencilik işlemine büyük faydalar sağlayabilir. Bitcoin geliştiricisi Peter Todd'un geçen yıl Ağustos ayında belirttiği gibi uzay madenciliğinin üçüncü faydası, yörüngede üretilen enerjiyi kullanmanın ekonomik açıdan tek yolu olabilir. Bunun üzerinden madenciliğe olan bakışın değişeceği düşünülüyor.

Space Miner One'ın görevi herhangi bir güneş panelini içermezken, Stratosferdeki düşük sıcaklıklardan faydalanabilir ve madencilik süreci boyunca uydu telefonunu kullanarak zemin ile iletişim kurabileceği söyleniyor.