Populer Bilim Uzayda süzülen Tesla Roadster'ı anlık olarak nasıl takip edebilirsiniz?

Uzayda süzülen Tesla Roadster'ı anlık olarak nasıl takip edebilirsiniz?

15.02.2018 - 13:51 | Son Güncellenme:

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX tarafından üretilen Falcon Heavy roketi, Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatıldı. Mars'a doğru yol alan roketin içindeki Tesla üretimi Roadster ve astronot kıyafeti giyen cansız manken 'şöförü' ortaya ilginç manzaralar çıkardı. Peki uzayda süzülen Tesla Roadster'ı nasıl izleyebilirsiniz? İşte uzaydaki Tesla Roadster’ı anlık takip etmenizin yolu.

Uzayda süzülen Tesla Roadsterı anlık olarak nasıl takip edebilirsiniz

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX tarafından üretilen Falcon Heavy roketi, Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatıldıktan sonra ilk fotoğraflarını gönderdi. Mars'a doğru yol alan roketin içindeki Tesla üretimi elektrikli spor araba ve astronot kıyafeti giyen cansız manken 'şöförü' ortaya ilginç manzaralar çıkardı.

Radyosunda David Bowie'nin 'Space Oddity' şarkısı çalan ve ön konsolunda 'Panik yapma!' (Don't Panic) uyarısı bulunan roketin, fırlatma esnasında çıkan sorundan dolayı Mars yörüngesini aşacağı ve uzay boşluğunda süzüleceği açıklandı. Buraya kadar her şey çok güzel ama uzayda süzülen Tesla Roadster’ı anlık olarak nasıl takip edebiliriz?

Bu zamana kadar Tesla Roadster'ın nereye gittiğini ve başına gelenleri bilmemizi sağlayan kaynak Elon Musk’ın attığı tweet'lerdi. Bu da anlık olarak değil, olayın gerçekleşmesinden saatlerden sonra atılıyor. Ancak şimdi "Where is Roadster" adlı web sitesi Tesla Roadster'ın nerede olduğunu sizlere anlık olarak gösteriyor.

Haberin Devamı

Musk'a ve bir sürü online astro meraklısı için değerli olan siteyi siz de ziyaret edebilirsiniz.