İstanbul Uzman Doktor Uyardı: “Migrenin En Önemli Sebebi Stres”

Uzman Doktor Uyardı: “Migrenin En Önemli Sebebi Stres”

09.02.2018 - 12:47 | Son Güncellenme:

.

Uzman Doktor Uyardı: “Migrenin En Önemli Sebebi Stres”

Uzman Doktor Mehmet Şakir Delil, Migren’in en önemli sebebinin ise günümüzde stres olduğunu söyledi.
Uzman Doktor Mehmet Şakir Delil, Küçükçekmecelileri günümüzün en gözde hastalıklarından birisi olan Migren hakkında bilgilendirdi.
Küçükçekmece Belediyesi İstasyon Mahallesi Semt Konağı’nda gerçekleşen söyleşide konuşan Şakir Delil, migrenin her 10 kişiden birinde görüldüğünü söyledi. Şakir Delil, migrenin diğer hastalıklar gibi tetkikinin olmadığını; sadece 3 soruyla anlaşıldığını belirtti. Bu soruları ise, 1’inci Ataklar halinde mi oluyor? 2’nci Ne kadar sürüyor ki en az 3 saat en fazla 3 gün sürmesi gerekli. 3. Ataklar kişinin aktivitesini etkiliyor mu? olarak sıraladı.

“Çikolata, elektronik aletler baş ağrısı sebebi”
Migrenin en önemli sebebinin ise günümüzde stres olduğunu kaydeden Delil, diğer sebepleri ise, uykusuzluk, yeme düzensizliği, parlak ışık, aşırı efor ile peynir, çikolata, kafein ve kırmızı soğan gibi gıdalar olduğunu söyledi. Bir çocuk hastasında çikolatayı kesince migreninin geçtiğini de kaydeden Delil, çocukların yüzde 20’sinde migren görüldüğü kaydetti. Delil, çocukların elektronik aletlerle bire bir temas halinde bulunmasının da gözleri bozduğunu ve baş ağrısına sebebiyet verdiğini ifade etti. Uzman Doktor Mehmet Şakir Delil, program sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.