Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Koca Beşiktaş, bir adamın elinde oyuncak olmuş kimsenin umurunda değil! Başkan Fikret Orman, hafta içinde Bilic ve Önder Özen’le görüşmüş, Kartal’daki bu düşüşün nedenlerini sormuş. Valla sevgili başkan, istediğin kadar görüş, istediğin kadar elini masaya vur, fotoğraf bu, negatif, değişmez!
Stadı da bitirsen, inan hiçbir şey farketmez... Taraftarı şampiyonluktan başka bir şey ilgilendirmiyor. Fatura eninde, sonunda size ve yönetime çıkar, haberiniz ola!
Taraftarlar, her maç sonrası maillerle bize tepki gösteriyorlar, dilimiz döndüğünce, meramımızı anlatıyoruz kimi, ‘haklısınız’ diyor, kimi Bilic’e sahip çıkıyor, olabilir.
Ne var ki, Bilic’e olan tavrımızda takım galip gelse de milim sapma olmaz... Futbolculuk kariyeri tamam, ama teknik adamlığına külliyen karşıyım!
Tutturmuş tek forvet gidiyor! Ya arkadaş zirveyi kovalayan bir takımın, tek forvetle oynamasının doğruluğunu kim savunabilir?Hadi diyelim ki, bu onun doğrusu. Peki Almeida’nın yanında Eneramo’yu, niye oynatmaz? Eneramo’nun turşusunu mu kuracak? İkisini yanyana oynatsa, kıyamet mi kopar? Sanırsınız ki, Almeida’nın arkasında gol atacak oyuncu çok? Bir Fernandes var, bir Oğuzhan, bir de Olcay! Fenerbahçe’nin hocası Yanal’ı hiç mi izlemiyor? Yanal, topuyla - tüfeğiyle takımını oynatıyor, iki yese, üç atıyor, doğrusunu da yapıyor. Yanal yerli, Bilic yabancı, ikisinin farkı ortada, birisi zirvede, diğeri nal topluyor!
İlk yarıya bakın, Olcay’ın bize göre yüzde yüz ofsayttan attığı golü bir kenara bırakın. Çünkü, Atiba’nın topu kestiği anda, Almeida, ofsayt pozisyonunda ama pasif, kaleciden dönen topu Olcay’a çıkardığı anda aktif konumda. Maalesef Gökhan Memişoğlu, pozisyonu iyi süzemedi, orta yardımcısına uymak zorunda kaldı.
O dakikaya kadar daha derli - toplu ve de atak oynayan Kayseri’nin üç net pozisyonu var. İkisini Tolga, birine de Motta, geçit vermezken, Atiba da stoperlerin açığını kapatmaktan, asıl işine uzak kaldı! Motta’nın inanılmaz golü, maçın bizce kırılma noktasıydı. Golünü attı, ikinci sarıyı gördü, oyun dışı kaldı. Pozisyon gereği çıkan sarı karta eyvallah, ama itirazdan görmek, bu oyuna aykırıdır.
Özet... Topla oynama yüzdesi eşit de olsa; üreten, çok pozisyona giren Kayserispor’du. Tek eksiklikleri iyi oyunlarını haftalardır, skor tabelasına yansıtamaması. Kartal önce yan hakeme, sonra da kaleci Tolga’ya dua etsin.