Gündem Üzümcü: AİHM’ye kadar giderim

Üzümcü: AİHM’ye kadar giderim

27.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Levent Üzümcü, İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihracını siyasi olarak nitelendirdi ve ekmek paralarıyla oynandığını vurguladı.

Üzümcü: AİHM’ye  kadar giderim

Üzümcü, mahkeme yoluyla hakkını savunacağını kaydetti. Üzümcü, “Yanıt alamazsam Danıştay’a gideceğim. Danıştay’dan bir yanıt alamazsam Anayasa Mahkemesi’ne gideceğim. Beyefendiler Anayasa Mahkemesi’ne kişisel başvuruların önüne geçerse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim. Bir insan fikirlerini söylüyor diye işine son verilir mi?” dedi.
Üzümcü, “Halktan ayrı gayrı insanlar değiliz. Onların yaptıklarını onların hissettiklerini biz de hissettik. O yüzden Gezi sürecinde bu ülkenin tanınan insanlarının olmasından başka anlaşılır bir şey yoktur” dedi. Üzümcü, “Tiyatrolarda bu mesleği icra ederken halkın vergileriyle milletin açmış olduğu yoldan halka çok ucuza bu hizmeti sunuyoruz. Sonradan bir ilizyon yarattılar. Devletten maaş alıp devlete laf edemezsine getirmeye çalıştılar hikâyeyi. Ancak ben devletten maaşımı alıyorum devlette laf etmiyorum ki. Devlet olması gereken bir temeldir. Türkiye de bir devlet kalmadı, hukuk kalmadı. Birbirimizin gözünün içine baka baka yalan mı söyleyelim? Türkiye’de bir devlet yok” diye konuştu.
Şehir Tiyatrosu’nda kendisi dışında eşinin ve çocuklarının da emeği olduğunu kaydeden Levent Üzümcü, “Bir anda 20 yıllık emeği, beni beğenmiyorlar diye bitirmenin nasıl bir anlamı olabilir?” dedi.

Yazarlar