Cadde Vaaz sahnesinde gözyaşlarına hakim olamadılar

Vaaz sahnesinde gözyaşlarına hakim olamadılar

26.09.2016 - 10:32 | Son Güncellenme:

‘Kertenkele: Yeniden Doğuş’ dizisinin geçtiğimiz cumartesi yayınlanan bölümü, etkileyici vaaz sahnesiyle ses getirdi. Dizi oyuncuları, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin işlendiği vaazı dinledikten sonra gerçekten ağlamaya başladı.

Vaaz sahnesinde gözyaşlarına hakim olamadılar

Atv'nin sevilen dizisi 'Kertenkele: Yeniden Doğuş', üçüncü sezonun ilk bölümündeki vaaz sahnesiyle izleyiciyi derinden etkiledi. Her bölümde vaaz sahneleriyle topluma örnek mesajlar veren dizi, her hafta önemli bir konuyu gündeme getiriyor. Dizinin 24 Eylül Cumartesi günü yayınlanan 72'nci bölümünde, vaaz konusu 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimiydi.

Haberin Devamı

HABİL'LER KAZANACAK
Çekimleri camide gerçekleşen sahnede; canları pahasına darbe girişimine 'hayır' diyen güçlü Türk milleti konu edildi. İslam dininin kardeşlik, sevgi ve paylaşma üzerine kurulu olduğunu vurgulayan vaaz sahnesinde; 'Hicabi', Hz. Adem'in çocuklarından yola çıkarak şiddet karşıtı mesajlar verdi. Allah tarafından yeryüzüne indirilen ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem ve Hz. Havva'nın çocukları Habil ve Kabil'in hikayesine yer verilen sahnede; dünyada iyiyle kötünün savaşının nasıl başladığı anlatıldı. Kıyamete kadar devam edecek olan bu savaşta, Kabil'in mirasçılarının Habillere her zaman saldırdığı ve saldıracakları belirtilerek, mazlumların ve mağdurların sığınağı olan cennet vatanımıza da saldırılmasının normal olduğu vurgulandı. Vaazda; her zaman Habillerin kazanıp Kabillerin kaybedeceği anlatıldı.

Haberin Devamı

SAHNE BİTTİ, YAŞ DURMADI
'Hicabi'nin cuma namazı öncesi minberdeyken verdiği vaazda; Habil'in nefsine esir olmayarak her koşulda Allah'ın yasaklarına riayet etmesi, kardeşi Kabil'in ise nefsinin esiri olarak her türlü kötülüğü işlediği anlatıldı. 'Hicabi'nin anlatımı; dizide rol alan tüm oyunculara da duygu dolu anlar yaşattı. 'Hicabi'nin vaazında; Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve son olarak 15 Temmuz 2016'da istila, yıkım ve kıyım hamlesinin başarısız olduğu, bu vatanın yiğit evlatlarının tanka, topa, uçağa çıplak elleriyle direnerek, hainlerin planlarını bozdukları anlatıldı. Vaazi dinleyen oyuncular, sahne bitmesine rağmen uzun süre ağlamaya devam etti. Oyuncular yüksek sesle ağladıkları için çekimlere uzun süre ara verilmek zorunda kalınırken, vaazdaki şu ifadeler gözyaşlarının sel gibi akmasına neden oldu: "Kurşunların üzerine gül bahçesine girer gibi yürüyen şehitlerimiz; Ömer Halisdemir'lerimiz, Halil Kantarcı'larımız, Gülşah Güler'lerimiz, Mustafa Cambaz'larımızın dış destekli terör örgütüne karşı verdikleri mübarek mücadele, Allah'ın izni ve yardımıyla kazanılmıştır." (sabah)