Ekonomi Vakko’dan güven mesajı: Yatırıma devam

Vakko’dan güven mesajı: Yatırıma devam

23.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Vakko’dan güven mesajı: Yatırıma devam

Vakko, 2018’in ilk yarısını çok iyi bir performansla tamamladığını duyurdu. İlk yarıyılda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyüme ile 387 milyon TL ciroya ulaştığını açıklayan Vakko, dönem kârını 2018’in ilk yarısında 5.4 kat artırdığını bildirdi. Şirket faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr (FAVÖK) rakamında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 kat artış sağlanarak 50 milyon TL tutarına ulaşıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Vakko CEO’su Jaklin Güner, “Hem iç, hem de dış konjonktürde meydana gelen dalgalanmalara karşın etkin bir bilanço yönetimi ile risk planlaması yapıldı. Bunun dışında tüm süreçlerde kurumsal risk yönetimine önem verilerek gerek kısa, gerekse uzun vadeli önlemler alındı” diyerek ilk 6 aydaki başarılı performans ve Türkiye’de lükse ve Vakko koleksiyonları ile markalarına olan yüksek talepten güç alarak 2018 yılı gelir beklentisini yukarı yönlü revize ettiklerini kaydetti.

Vakko’nun lüks deneyimlerini de çoğaltmaya odaklandıklarını söyleyen Güner, şunları söyledi:

“Ülkemize güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2018 sonunda, 2016-2018 dönemi için öngördüğümüz, 200 milyon TL’lik 3 yıllık yatırım planımızı gerçekleştirmiş olacağız. Yatırım açısından bakıldığında sağlıklı finansal yapıya sahip bir şirketiz. Yarattığımız operasyonel nakit ile yatırımlarımızın finansman ihtiyacını karşılayabiliyoruz. 2018’de büyüme yatırımlarına planladığımız şekilde devam ediyoruz.”