Diyarbakır Vali Aksoy'dan 6-7 Ekim Olayları değerlendirmesi

Vali Aksoy'dan 6-7 Ekim Olayları değerlendirmesi

18.11.2014 - 13:05 | Son Güncellenme:

Gazetecilerle bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 6-7 Ekim tarihinde yaşanan olayları değerlendirdi. 6-7 Ekim olaylarında polisin tahrik edildiğini anlatan Vali Aksoy, tahriklere karşı polisin sağduyulu davrandığını ifade etti.

Vali Aksoydan 6-7 Ekim Olayları değerlendirmesi

Gazetecilerle bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 6-7 Ekim tarihinde yaşanan olayları değerlendirdi. 6-7 Ekim olaylarında polisin tahrik edildiğini anlatan Vali Aksoy, tahriklere karşı polisin sağduyulu davrandığını ifade etti.
Geçtiğimiz Eylül ayında Samsun Valiliği’nden Diyarbakır Valiliği’ne atanan Hüseyin Aksoy, kentte görev yapan gazetecilerle tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, çözüm süreci, bölgeye yatırımlar, 6-7 Ekim’de yaşanan çok sayıda ölümle sonuçlanan toplumsal olaylar ve Diyarbakır Valiliği tarafından çocukların istismarlarına yönelik alınan tedbirleri anlattı. Konuşmasında görev yaptığı alanları anlatan Vali Aksoy, çeşitli ilçelerde kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı’nda müfettişlik, Muğla, Mersin, Samsun illerinde valilik yaptığını söyledi.

Haberin Devamı


“YATIRIMCILARIN GELMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”


Bölgede çözüm süreciyle birlikte ortaya konulan gelişmelerle paralel olarak olumlu bir hava yaşanmaktayken 6-7 Ekim’de yaşanan olayların bölgenin bir nebze de olsa havasını bozduğunu aktaran Vali Aksoy, Diyarbakır sahip olduğu potansiyelleriyle bunu aşacağını aktardı. Bölge halkının barışa olan talep ve isteklerinin üst noktada olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, önümüzdeki dönemlerde bu olayların yaşanmaması temennisinde bulundu. Bölgenin yatırımlarının artırılması ve bölgeye yeni yatırımların gelmesi öncelikli hedeflerinin olduğunu dile getiren Vali Aksoy, “Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme alanının bir an önce faaliyete geçmesi ve buraya yeni yatırımcıların gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede hem mevcut yatırımcılarımızın yatırım yapmaları hem yeni yatırımcılarımızın bölgemize gelmesi konusunda çalışmalarımızı bundan sonra daha farklı bir noktaya taşıma gayreti içinde olacağız” dedi.

Haberin Devamı


ZIRHSIZ BİR ARAÇLA ÇEVİK KUVVET EKİBİNİ O OLAYLARA GÖNDERDİĞİNİZDE ŞEHİT VERİRSİNİZ”


Bir gazetecinin 6-7 Ekim olaylarında güvenlik zafiyetinin olup olmadığını sorusunu da yanıtlayan Vali Aksoy, polisin 6-7 Ekim olaylarında çok tahrik edildiğini söyledi. Vali Aksoy, “Şehrin 26 ayrı noktasında aynı anda belirli olaylar yaşandı. Olaylara müdahale etmek isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Zırhsız bir araçla çevik kuvvet ekibini o olaylara gönderdiğinizde şehit verirsiniz. Belki de şehit verilmesi istenilmesi beklenildi. Şehit verildiğinde, şehit olan polisin yanındaki arkadaşı hedefi nasıl gözeterek karşılık vereceğini sizlerde taktir edersiniz. Ama bütün bu olaylarda güvenlik birimlerimiz çok sağduyulu davranmıştır. Olayların daha farklı noktalara taşınmaması açısından gayret gösterildi. Güvenlik güçlerimiz çok provoke ve tahrik edildi. Arkadaşlarımız sağduyuyla hareket etti. Çevik kuvvet polisimizi o olaylarda sokağa bıraktığımızda çok farklı sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik. Olaylara TOMA ve zırhlı araçlarla müdahale edildi. Polisimiz olan gücüyle, sonrasında jandarma ve kolordudan destek almak suretiyle olayların önlenmesi konusunda soğuk kanlı ve sağduyulu bir gayret gösterildi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ AMA BİZ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KARARTMAMALIYIZ”


Bir gazetecinin, Diyarbakır Valiliği tarafından önceki gün çocukların istismar edilmelerine yönelik alınan kararlar kapsamında taş atan çocukların ailelerine Kabahatler Kanunu kapsamında uygulanacak cezai işlemenin olayın işlenmesine yönelik caydırıcı etsinin olup, olmayacağının sorusuna yanıt veren Vali Aksoy, “Aldığımız kararları sadece taş atan çocuklar için sınırlandırılmaması gerekiyor. Çocuklar bizim geleceğimiz ama biz çocuklarımızın geleceğini karartmamalıyız. Onların geleceğini en iyi şekilde hazırlamalıyız. Burada herkese önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Olayların bir kısmına baktığımızda 12 yaşın altında çocuklar var. Bu kabul ve izah edilemez. Çocukların yeri okullar ve ailelerinin yanıdır. Sokakta çocukların bu olaylar için kullanılması kabul edilemez. Aldığımız kararda sadece taş atan çocuklarla ilgili karar değildir. Çocukların okula devamı, uyuşturucu, diğer kötü madde bağımlılığıyla olan konulardaki alınacak kararlar, atari salonları ve buna benzer yerlere gitmeleri konusunda aldığımız kararlar var” şeklinde konuştu.