Erzincan Vali Arslantaş gazeteciler ile buluştu-Erzincan Haberleri

Vali Arslantaş gazeteciler ile buluştu-Erzincan Haberleri

26.07.2016 - 18:05 | Son Güncellenme:

Vali Ali Arslantaş, Taşçı Konağı’nda düzenlenen yemekli programda gazetecilerle buluştu.

Vali Arslantaş gazeteciler ile buluştu-Erzincan Haberleri

Vali Ali Arslantaş’ın basın mensuplarına verdiği yemeğe Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcıları Ahmet Türköz, Dede Musa Baştürk, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci ve basın mensupları katıldı.
Programda ilk olarak sözü gazetecilere veren Vali Arslantaş, uzun yıllardır meslekte görev yapan basın mensuplarının anılarını anlatmasını istedi. Temsili olarak söz alan bazı gazeteciler, meslekte yaşadıkları ve tanık oldukları unutamadıkları olayları anlattılar.
Söyleşilerin ardından konuşan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci, “Malumunuz 15 Temmuz gecesi ülkemiz hain ve alçak bir darbe girişimine sahne oldu. Ancak Türk milleti polisi ile askeri ile medyası ile bu hain saldırıyı geri püskürttü. Türk medyası demokrasinin yanında oldu. Bu saldırıların bertaraf edilmesinde önemli bir rol oynadı. İlimizde de meslektaşlarımız ilk saatlerden itibaren sağlıklı bir veri akışı sağlayarak, kamuoyunu bilgilendirdi. Ben bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler Günü Basın Bayramını kutluyorum. Sayın Valimize de böyle bir organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyoruz.” dedi.
Ardından konuşan Vali Ali Arslantaş, geçtiğimiz günlerde basın mensubu arkadaşlarla bir araya gelinemediğini hatırlatarak bugün daha özel bir ortamda daha güzel bir birliktelik sağlandığını söyledi. Konuşmasını sürdüren Vali Arslantaş, “Son süreçte basının üstlendiği role, ileride tarih yazanlar için bir paragraf açmak durumundalar. Erzincan’da özellikle kaşıyabilecekleri yumuşak karınlarımız var. Bu yumuşak karınlarımızdan darbe almamamız gerekiyor. Birinci gün emniyetin önünde kendisini ülkücü ideolojiye bağlı gören bir grup toplanmış. AK Partinin önünde bir başka grup toplanmış. Ama bunların hepsinin amacı aynı. Postal sesi duymak istemiyorlar. Meydana toplayınca bizim bütün görüşlerde ki vatandaşlarımız bir araya geldi. Alevi dedelerimiz geliyorlar konuşuyorlar. İçlerinizde gezerken onları görüyorsunuz. Bu vatandaşlarımızın veya sünni vatandaşlarımızın istediği şey aynı. Hedef aynı fakat bu yumuşak karnımıza dokunmak isteyebilirler. Kaşımak isteyebilirler. Bu konuda biz tedbirlerimizi her taraf ile irtibat halinde sürdürüyoruz” dedi.
Erzincan’da ki Fetullahcı terör örgütü operasyonlarına yönelik durum değerlendirmesi yapan Vali Arslantaş, “Dün itibari ile üniversitenizden 21 kişi profesörden araştırma görevlisi arasında ki unvanlardan 21 kişi görevden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 8 aydır devam eden Paralel yapının ilk yapılanması ile ilgili operasyonda dün sabaha karşı icra edildi. Bunun içerisinde tanıdıklarınız vardır. Tanımadıklarınız vardır ama sivil kanattı bunlar. Vatandaşın kendi çocuğunun rızkından kesip, Allah rızası için verdiğini düşündüğü paraları bu örgütün amaçları doğrultusunda kullanan kullanılmasını amaçlayan yaklaşık 32 kişilik bir operasyondu. Özellikle çatı organizasyona yönelik bir operasyondu. Örgütün il imamı diye kaldı ki imam arkadaşlarımızdan da bu kelime için özür diliyorum. Belirlediği şahıs zaten tutukluydu. 2 yurt dışında olduğunu tespit ettiğimiz var. 24 gözaltımız var. Diğerleri de aranıyorlar kısa sürede yakalanacaklar. Dün akşamki konuşmamda safralarımızı atacağım demiştim. Bahsettiğimiz safralarımız bunlardı. Ben hepinize davetimize icabet edip katıldığınız teşekkür ediyorum. 24 Temmuz Basın Bayramınızı tebrik ediyorum. ”dedi.