Hatay Vali Ata, Defne'de Ortaya Çıkan Tarihi Eserleri İnceledi

Vali Ata, Defne'de Ortaya Çıkan Tarihi Eserleri İnceledi

26.02.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

Vali Ata, Defnede Ortaya Çıkan Tarihi Eserleri İnceledi

HATAY (AA) - Hatay Valisi Erdal Ata, Defne ilçesinde yapılan battı-çıktı yol inşaatı kazısında ortaya çıkan ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen hamam ile mozaik eserler için yapılan alan kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi.

Haberin Devamı

Ata, Defne ilçesinde yol yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan tarihi eserlerle ilgili yapılan kurtarma kazısı çalışmalarını denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ata, Hatay'ın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en eski şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Tarihi milattan önce 43 binli yıllara kadar dayanan kentin, kültürel varlıklar açısından son derece büyük bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Ata, ildeki tarihi eserlerin tüm görkemiyle ortaya çıkarılmasının ve dünyaya duyurulmasının, kent turizminin potansiyelini arttırması açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Ata, valilik olarak alanda yapılan çalışmaların herhangi gecikmeye meydan vermeden bir an önce tamamlanması için konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Vali Ata'nın inceleme gezisine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve ilgili yetkililer de eşlik etti.

Bu arada Hatay Müze Müdürlüğü öncülüğünde yapılan kazı çalışmalarında, ortaya çıkan mozaik ve mimari eserlerin arkeolojik niteliğinin tam olarak ortaya çıkarılabilmesi için 4 arkeolog, 1 restoratör ve 72 işçi görev aldığı bildirildi.

Vali Ata, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Habib-i Neccar Camisi Çevre ve Meydan Düzenlemesi Restorasyon çalışmalarıyla ilgili de incelemelerde bulundu.