Manisa VALİ BEKTAŞ, KANAL 7 AVRUPA KANALI’NDA MANİSA’YI TANITIYOR

VALİ BEKTAŞ, KANAL 7 AVRUPA KANALI’NDA MANİSA’YI TANITIYOR

09.02.2015 - 17:04 | Son Güncellenme:

.

VALİ BEKTAŞ, KANAL 7 AVRUPA KANALI’NDA MANİSA’YI TANITIYOR

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Kanal 7 Avrupa Kanalında yayınlanan ‘Hilalce Hasbihal’ programının konuğu oldu.
Yönetmenliğini Ertuğrul Gazi Uğur’un yaptığı programın yapımcı ve sunucusu Hilal Yaşar ile makamında röportaj gerçekleştiren Vali Bektaş, kendisine yöneltilen soruları samimiyetle yanıtladı.
Şehzadeler şehri Manisa’nın tarımı, sanayisi, ekonomisi, sosyal ve kültürel durumu hakkında bilgiler veren Vali Bektaş, Manisa’nın potansiyeli büyük bir il olduğunu belirtti. Vali Bektaş, Manisa’nın çok fazla ön planda olmayan ancak önemli bir turizm potansiyeli bulunduğunu ifade ederek, “Manisa Şehzadeler yetiştiren bir şehir. 475 yıllık mesir macunu festivali var. Üzüm, zeytin, kiraz, kayısı yanında çok çeşitli sebze meyve yetişiyor. Türkiye’nin ilan edilmiş ilk ve tek jeoparkı Kula’da. Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesi, yine Kula’da. 2004 yılında Financial Times Manisa’yı ‘yatırıma en ideal kent’, 2006 yılında Çin Halk Cumhuriyeti Manisa’yı dünyanın yatırım yapılabilecek en iyi on sanayi bölgesinden biri ilan etmiş. Dünya Ekonomik Forumunda Ağustos 2014’de yapılan bir değerlendirmede dünyada potansiyeli olan 6 şehir öne çıkarılmış, Dubai ve Singapur’dan sonra 3. sırada Manisa var. OSB’ler İlçelerimizde de kurulmuş ve gelişmektedir. Jeotermal enerji potansiyeli çok büyük öneme sahip ve sağlık turizminin gelişmesini beklemekteyiz. İncil’de adı geçen 7 kiliseden 3’ünün Manisa’da bulunması inanç turizmi için çok büyük bir zenginlik. Tarihte paranın ilk basıldığı yer Salihli Sardes’tir. Manisa Yunusemre İlçesi Yuntdağköseler Mahallesi sınırları içindeki Aigai kazıları ile çok önemli eserler ortaya çıkmaktadır. Spil Dağında alt yapı yatırımları sonrası otel inşaatları ve teleferik projeleri gündemdedir. Manisa’nın daha pek çok zenginliği mevcuttur” dedi.
Vali Bektaş, program yapımcısı ve sunucusu Hilal Yaşar’a Manisa’da yaptıkları program ile Manisa’nın Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasına sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür etti.
Hilalce Hasbihal Programı yapımcı ve sunucusu Hilal Yaşar programın Mart ayında yayınlanacağını bildirdi.