Hakkari Vali Canbolat'tan 19 Mayıs mesajı

Vali Canbolat'tan 19 Mayıs mesajı

19.05.2016 - 12:22 | Son Güncellenme:

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bir mesaj yayınladı.

Vali Canbolattan 19 Mayıs mesajı

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bir mesaj yayınladı.
Vali Canbolat, mesajında, “19 Mayıs 1919, bağımsızlığından asla vazgeçmeyecek olan bir milletin; toprak, vatan, bayrak ve ezan uğruna yedi düvele karşı giriştiği var olma mücadelesinin ilk kıvılcımının atıldığı günüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün sahip olduğu bağımsızlık inancı ve Türk milletinden aldığı destekle Samsun’dan başlattığı kurtuluş mücadelesi neticesinde, cumhuriyetimizin başlangıcı ve ülkemizin aydınlık geleceğinin temelleri atılmıştır. Tarihini, kültürünü bilen; kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletler ilelebet yaşama hakkına sahip olurlar. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı fedakâr milleti ile birlikte zafere taşımıştır. Kazanılan bu zaferin sürekli olması ve ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için de bugünü gençlerimize armağan etmiştir. Gençliğe büyük önem veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı ‘Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir!’ demiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hakkârili hemşehrilerimin ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.