Sivas Vali Gül, Gemerek'te İncelemelerde Bulundu

Vali Gül, Gemerek'te İncelemelerde Bulundu

20.06.2016 - 14:42 | Son Güncellenme:

Sivas Valisi Davut Gül, Gemerek’te incelemelerde bulunarak şehit aileleriyle iftar programında bir araya geldi.

Vali Gül, Gemerekte İncelemelerde Bulundu

Vali Gül’ü, kaymakamlık binası önünde Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gemerek Emniyet Müdürü Dr. Kamil Yılmaz, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, daire Amirleri ve vatandaşlar karşıladı. İlk olarak Gemerek Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Gül’e burada Kaymakam Cuma Kılınç ilçe hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Vali Gül, Gemerek Barajı’nın faaliyete geçmesiyle çiftçilerin yüzünün güleceğini belirterek,"Gemerek Barajı’nın faaliyete geçmesiyle birlikte hem çiftçilerimizin üretim maliyeti düşecek hem yeni yerler sulanacak, hem de topraklar daha verimli şekilde kullanılmış olacak. Şeker pancarı, ayçiçeği, patates bunlar önemli gelir kaynakları. Gemerek’in coğrafi avantajı çok iyi. Kayseri’ye Sivas’a yakınlığı bölünmüş yolun hem Kayseri’ye hem Sivas’a Gemerek’i bağlaması, demiryolunun buradan geçmesi, OSB’nin varlığı, hem ileride yatırım yapma anlamında önemli avantajlar sağlıyor hem de bu anlamda diğer ilçelerde artı bir avantajı olmuş oluyor. Gemerek bu potansiyelini hayata geçirmesi lazım, zaten belli bir süreç başlamış Gemerek Barajı’nın olması Gemerek ve Sivas’a ayrı bir değer katacak. 38 bin dekar arazinin sulanması önemli bir şey ki bu Gemerek barajıyla da kalmayacaktır. "dedi.
Gemerek Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Gül, daha sonra Gemerek Konferans Salonu, Jandarma Komutanlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Vali Gül, ilçe ziyareti kapsamında son olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar programına katılarak şehit aileleriyle bir araya geldi.