Sivas Vali Gül Model Uçakları İnceledi

Vali Gül Model Uçakları İnceledi

12.09.2017 - 15:25 | Son Güncellenme:

.

Vali Gül Model Uçakları İnceledi

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, model uçakları inceledi.

Haberin Devamı

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ayla Çakır ve beraberindeki heyet ile model uçak kursiyerleri, Vali Gül'ü makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette Gül'e yaptıkları model uçakları takdim eden Çakır ve beraberindekiler, Nuri Demirağ'a ait Nu.D.36 uçağının maketini ve yapım sürecini anlattı.

Yurt dışından gelen karbon malzeme uçak modellerinin tanıtımını da yapan heyet, Sivas'ta havacılık adına yapılan eğitimler hakkında da bilgi verdi.

Dezavantajlı kadınlar ve çocuklara da model uçak eğitimi vererek gökyüzü ile buluşturmayı hedeflediklerini dile getiren heyet, 15-17 Eylül 2017 tarihinde Türkiye Milli Model Uçak Yarışması'na 6 takım 18 öğrenci ile katılacaklarını ve kente başarı ile döneceklerinin sözünü de verdi.

Haberin Devamı

Sivas'ın havacılık öğrencileri arasından 3 kişinin Türkiye Model Uçak Milli Takımına seçildiğini de hatırlatan heyet, uluslararası model uçak yarışmalarının da Sivas'a getirilmesi konusunda bilgiler vererek, Gül'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sivas Valisi Gül ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaptıkları çalışmalardan ve başarılardan dolayı heyete teşekkür etti.

Sivas'ın model uçak konusunda iyi bir yere geldiğine inandığını vurgulayan Gül, havacılık alanında Nuri Demirağ gibi efsane isimleri yetiştiren Sivas'ın tarihte önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Nuri Demirağ adını taşıyan model uçakların yapılarak kentte farkındalık oluşturulması gerektiğini işaret eden Gül, model uçak yarışmasında başarı gösteren öğrencileri de tebrik ederek, 15-17 Eylül 2017 tarihinde Türkiye Milli Model Uçak Yarışması'na katılacak olan ekibe başarı diledi.