Kahramanmaraş Vali Güvençer, Ekinözü'nde 'acı suya' sahip çıktı

Vali Güvençer, Ekinözü'nde 'acı suya' sahip çıktı

25.11.2014 - 15:07 | Son Güncellenme:

Ekinözü ilçesinde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ilk defa tattığı ‘acı su’ sayesinde Ekinözü’nün ve Kahramanmaraş’ın tanınırlığının artmasında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Vali Güvençer, Ekinözünde acı suya sahip çıktı

Ekinözü ilçesinde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ilk defa tattığı ‘acı su’ sayesinde Ekinözü’nün ve Kahramanmaraş’ın tanınırlığının artmasında büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ilçe gezilerini Ekinözü ile sürdürdü. Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül’den geniş kapsamlı brifing alan Vali Güvençer, ilçedeki yatırımları da yerinde gördükten sonra Ekinözü’nün barındırdığı acı su ile şifa kaynağı olarak nitelendirilen İçmeler bölgesindeki gezisine de geniş zaman ayırdı.
Geçtiğimiz günlerde göreve başladıktan sonra ilçe gezilerine devam eden Vali Güvençer, Hükümet Konağı önünde Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Demir, İlçe Emniyet Amiri Bestami Kurnaz ve daire amirleri ile muhtarlar tarafından karşılanan Vali Güvençer’e ilçede görev yapan tüm daire amirlerinin katıldığı bir brifing verildi.
Kaymakam Fatih Gül, ilçenin turizm ve hayvancılık potansiyeli başta olmak üzere Vali Güvençer’e ekonomik, soysal, eğitim, tarım, sağlık ve spor gibi alanlardaki yapısına ilişkin olarak geniş kapsamlı bilgi sundu. Kaymakam Gül, ilçeye ekonomik anlamda en büyük katkıyı sağlayan İçmelerdeki acı su turizmine ilişkin olarak sayısal ve teknik bilgileri Vali Güvençer’e aktardı. İlçe nüfusunun yaz döneminde başlayan İçmeler sezonu ile birlikte 3-4 kat arttığına dikkat çeken Kaymakam Gül, ilçenin turizm potansiyelinin arttırılması için de Kaymakamlık olarak girişimlerde bulunduklarını da hatırlattı.
Kaymakam Gül, “Bölgemiz daha önceki dönemlerde turizm yoğunluğu açısından daha ileri bir seviyedeydi. Ancak İçmelerdeki değişimin ve gelişmenin çevreye göre biraz geride kalması bölgenin cazibesinin de azalmasına neden oldu. Ziyaretçi sayısı her geçen yıl düşmüş” dedi.
Kısa süre önce inşaatı tamamlanan ve hizmete açılan Ekinözü Hükümet Konağı’nda da incelemeler yapan Vali Güvençer, brifing sonrası İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret etti. Burada İlçe Emniyet Amiri Bestami Kurnaz’dan da polis sorumluluk sahasında bulunan asayiş olaylarına ilişkin de brifing alan Vali Güvençer, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’i de makamında ziyaret etti. Burada Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, belediye çalışmaları ve projeler hakkında Vali Güvençer’e bilgi vererek, ilçede eksikliği hissedilen yatırımlar ve hizmetleri de anlattı.
Vali Güvençer’in daha sonraki durağı Yunus Emre Ortaokulu oldu. Burada okul öğrencileri ve öğretmenlerin oluşturduğu koro tarafından Vali Güvençer’e müzik ziyafeti sunuldu. Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Vali Güvençer, uzun bir süre görüş alışverişinde bulundu. Öğretmenlik mesleğinin önemine işaret eden Vali Güvençer, öğretmenlerin de Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Okul ziyaretinin ardından Ekinözü Devlet Hastanesi’ne geçen Vali Güvençer, burada da görevliler ve hastalarla görüştü. Tedavi için hastaneye gelen minik bir çocukla özel olarak ilgilenen Vali Güvençer, yapımı devam eden Ekinözü 10 Yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatında da incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldı.
Vali Güvençer, daha sonra İçmeler bölgesine geçti. İçmelerdeki gezisine Yukarı İçme mevkiinden başlayan Vali Güvençer, sırasıyla Orta ve Aşağı İçme’de de pınarlardan akan acı suyun tadına baktı. Orta İçme’de Ekinözü Belediyesi tarafından yaptırılan çeşme, park ve mesire alanını da gezen Vali Güvençer, burada yaptığı değerlendirmede İçmelerdeki acı suyun sağlık turizmi açısından ilçeye daha çok katkı yapacak şekilde tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı.
Ekinözü’nün böyle bir suyu barındırmasının ilginç olduğunu kaydeden Vali Güvençer, “Kahramanmaraş’a ilk geldiğim zaman çok kısa sürede kendimi bir Kahramanmaraşlı gibi hissetmem gerektiğini hissetmiş ve Kahramanmaraşlıların da beni hemşeri olarak kabul edebilecekleri kıvama gelmeyi dilemiştim. 45 gündür dolaşıyorum; Allah’a çok şükür üzüntülü ve hüzünlü zamanlar paylaşmadık. Güzellikleri ve mutlulukları hemşerilerimle paylaştım. Şimdi İçmelerdeyiz. Bana anlatıldığı kadarıyla çok uzun yıllardır hemen hemen bütün Kahramanmaraşlıların bir şifa kaynağı olarak bildikleri yerdeyiz. Suyun da tadına baktım. İnşallah şifa ve bereket olur. Her geçen gün kendimi biraz daha fazla Kahramanmaraşlı olarak hissetmeye başladım” ifadelerini kullandı.
İçmelerdeki acı su sayesinde Ekinözü’nün ve Kahramanmaraş’ın tanınırlığının artacağına işaret eden Vali Güvençer, “Hem Kahramanmaraş için hem de gördüğüm kadarıyla Ekinözü için son derece kıymetli bir alandayız. İnsan eli de değmiş. Belediye Başkanımızı kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın geniş alanda bir rekreasyon çalışması yürüteceğini öğrendim. Bu çok önemli. İnşallah her geçen yıl misafirlerimiz artar. Misafirlerimizin nitelikleri artar. Hem Ekinözü’nün hem de Kahramanmaraş’ın tanınırlığı bu sayede yükselir. Buraya ziyaretçi olarak gelen insanlara da bu suyun şifa olmasını diliyorum. Bu niyetle de içilirse şifa olacağına inanıyorum. Bu suyla ilgili geçmiş yıllarda yapılmış laboratuar sonuçları var. Şimdi Belediye Başkanımız yeniden bir analiz yapılacağını söyledi. Kuvvetle muhtemel ferikleri yeniden belirlenecek. Buraya sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali Güvençer, Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.