Mersin VALİ GÜZELOĞLU: “EĞİTİM İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

VALİ GÜZELOĞLU: “EĞİTİM İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

15.09.2014 - 09:51 | Son Güncellenme:

.

VALİ GÜZELOĞLU: “EĞİTİM İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’in eğitime dönük tüm göstergelerde Türkiye ortalamasını aşan bir kent olduğunu belirterek, “Mersin’de çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak için daha çok çalışacağız” dedi.
Vali Güzeloğlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Türkiye’nin her alanda gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini vurgulayarak, Türkiye’yi daha iyiye ve ileriye taşımanın, kaliteli bir eğitimle mümkün olduğunun altını çizdi. Güzeloğlu, “Her yönden gelişmiş, güçlü Türkiye hedefinde en büyük umudumuz, okul sıralarında oturan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onlar parlak geleceğimizin, yarınlarından emin, istikrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’nin habercileridir. Bugün yeni bir eğitim dönemine merhaba demeye hazırlanan milyonlarca öğrencimiz, velileri ve Milli Eğitim camiası için yılın en ümit verici, en heyecan verici günü. Bu pazartesi ilkokula başlayacak çocuklarımız, eğitim hayatını tamamladıklarında bugünkünden çok başka bir dünyada yaşıyor olacaklar. Hayat çok hızlı değişiyor. Çocuklarımızın dünyanın yaşadığı bu hızlı değişimden haz duyan, değişimin ürettiği imkanlarla kendi hayatlarını kurabilen bireyler olarak yetişmeleri, hem kendileri hem ülkemiz ve hem de insanlık için çok daha iyi olacak” dedi.
Çocuklara ve gençlere yapılan yatırımların, geleceğe yatırım olduğunun bilinciyle eğitim alanındaki çalışmalara büyük önem vermeye devam edeceklerini kaydeden Güzeloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Son 5 yılda okul öncesi eğitimde Türkiye birinciliğini elde eden, eğitime dönük tüm göstergelerde Türkiye ortalamasını aşan, proje hazırlamada örnek bir il konumuna gelen Mersin’de çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak; altyapı eksikliklerini gidermek ve eğitimin önündeki engelleri aşmak suretiyle kızlarımız başta olmak üzere tüm çocuklarımıza en iyi koşullarda eğitim imkanı sunmak, tüm okullarımızı bilim ve teknolojideki yeniliklerden yararlanabilir hale getirmek için daha çok çalışacağız. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı fedakar öğretmenlerimize emanet ediyor, yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakar ve onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, başarı dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum.”