Erzincan Vali Kahraman TKDK IPARD II lansman toplantısına katıldı

Vali Kahraman TKDK IPARD II lansman toplantısına katıldı

18.01.2016 - 13:59 | Son Güncellenme:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzincan İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen IPARD II Lansman toplantısı Vali Süleyman Kahraman’ın katılımlarıyla Grand Simay Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda; yatırımcılara çağrıda bulunan Vali Kahraman, sağlanan hibe desteklerinden faydalanmalarını istedi.

Vali Kahraman TKDK IPARD II lansman toplantısına katıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzincan İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen IPARD II Lansman toplantısı Vali Süleyman Kahraman’ın katılımlarıyla Grand Simay Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda; yatırımcılara çağrıda bulunan Vali Kahraman, sağlanan hibe desteklerinden faydalanmalarını istedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzincan İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen IPARD II Lansman toplantısı Erzincan’da yapıldı. Düzenlenen törene Vali Süleyman Kahraman’ın yanı sıra Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bazı İlçe Belediye Başkanları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşlarının ilgili temsilcileri ile yatırımcılar ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunun yapılması, İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, IPARD II tanıtım filminin gösterimi ile devam etti. Toplantının açılış konuşması yapan TKDK İl Koordinatörü Metin Bektaş, Erzincan’ın ilk kez tanıştığı 4 kırsal turizm tesisi ve bunlara ek olarak 21 modern arıcılık tesisinin tamamlandığını, 49 IPARD projesi için 19 milyon lira hibe aktarıldığını, projelerin toplam yatırım tutarının 31 milyon lira olduğunu söyledi. Ardından sırasıyla konuşan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Milletvekili Sebahattin Karakelle, Hükümetin, TKDK aracılığı ile illerde uyguladığı yatırım destek programları sayesinde önemli ölçüde ekonomik kalkınma sağlandığına değinerek; Erzincan’a bu sayede milyonlarca liralık yatırımlar yapıldığını söylediler.
Süt hayvancılığından broyler tesisine, et ve süt işleme tesislerinden kırsal turizme kadar farklı alanlardaki birçok projeye destek veren TKDK çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Vali Süleyman Kahraman, kurumun Erzincan için önemli bir rol üstendiğini aktardı. Yeni programda kırsal altyapı kapsamında İlçe ve belde belediye başkanlıklarının da TKDK’ya proje başvurusu yapabileceklerini vurgulayan Vali Süleyman Kahraman, “IPARD II (Katılım Öncesi Yardım Aracı) Lansman programı vesilesiyle bir araya geldik. Tüm katılımcıları muhabbetle selamlıyor, sevgilerimi sunuyorum. Yeni lansman, bize yeni ufuklar açacaktır. İlimize yeni üretim alanları kazandıracaktır. Marka değerler üretmek istiyorsak proje temelli yaklaşımları hayata geçirmeliyiz. Ülkemiz, kırsal kalkınma hamlesini gerçekleştirmek için birçok hibe programıyla vatandaşlarımıza kendi işini kurma imkânı sağlamaktadır.
Kırsal kalkınma hamlesinde üreticilere gerek kamu gerekse Avrupa Birliği kaynaklarıyla destek sağlıyoruz. İnanıyorum ki güzel projelerle dünya piyasasına açılma hedefine birlikte ulaşacağız. Çiftçilerimize desteğimizi geçmişte olduğu gibi şimdi de yarın da sürdüreceğiz. 2023 hedeflerine emin adımlarla ulaşmak için kaynaklarımızı heba etmeden halkımızın hizmetine titizlikle sunacağız. Erzincan’ın selameti, huzur ve refahı için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla aziz milletimize hizmet aşkıyla çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. Şehrimizin kalkınması için yapılan bütün teşebbüslerde her zaman vatandaşımızın yanında olacağız. Tarım teşkilatımızla ve ilgili odalarımızla yeni markalar oluşturmak için birlikte hareket edeceğiz. Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan tesislerin artmasını hedefliyoruz. Bunun için bu hibe desteğinin verimli kullanılması gerekiyor. Proje sorumlusu uzmanlarımızın titiz çalışmalarıyla olumlu sonuçlar alacağımıza yürekten inanıyorum. Tüm katılımcılarımıza, proje hazırlayacak girişimci kardeşlerime başarılar diliyorum. Erzincan’ın marka şehir olması yolunda modern tesislerin artmasını temenni ediyor, sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi
Toplantı, protokol konuşmalarının ardından bazı proje sahiplerine plaket takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.