Mardin VALİ KOÇAK’A KAN DAVALARI DOSYASI

VALİ KOÇAK’A KAN DAVALARI DOSYASI

25.05.2015 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

VALİ KOÇAK’A KAN DAVALARI DOSYASI

Mardin’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen uluslararası kan davaları çalıştayının sonuç bildirgesi ve konuyla ilgili yapılan çalışmaları içeren bir dosya Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’a sunuldu.
Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma ve kalkındırma Stratejik Araştırmalar Merkezi (OHAK-DER) Başkanı Burhan Hedbi, beraberindeki heyetle birlikte Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ı makamında ziyaret etti. Hedbi, Vali Koçak’a geçtiğimiz günlerde düzenlenen uluslararası kan davaları çalıştayının sonuç bildirgesi ve konuyla ilgili yapılan çalışmaları içeren bir dosya sundu. Bir koyun için birbirini öldürüp 99 koyun keserek barışma kültürüne hayır şiarıyla bölgemizin kanayan yaralarından biri olan kan davasına karşı bilinç ve farkındalık oluşturmaya yönelik yapılan çalışmaları inceleyen Vali Koçak, özelikle geçtiğimiz günlerde düzenlenen uluslararası kan davaları çalıştayının sonuç bildirgesindeki tüm maddelerin altına imza attığını dile getirdi. Vali Koçak, sonuç bildirgesinde maddelerin hayata geçirilmesi içim seçim sonrasında yeniden toplanacaklarını açıkladı.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan OHAK-DER Başkanı Burhan Hedbi, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret ederek düzenledikleri uluslararası kan davalarının sebep, sonuç ve çözüm arayışları çalıştayının sonuç bildirgesini ve konuyla alakalı çalışmaları hakkında bir dosya sunduklarını dile getirerek Vali Koçak’a teşekkür etti.