Şanlıurfa VALİ KÜÇÜK SURUÇ’TA SINIR KAPISINDA SURİYELİLERİ ZİYARET ETTİ

VALİ KÜÇÜK SURUÇ’TA SINIR KAPISINDA SURİYELİLERİ ZİYARET ETTİ

23.09.2014 - 17:20 | Son Güncellenme:

.

VALİ KÜÇÜK SURUÇ’TA SINIR KAPISINDA SURİYELİLERİ ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç Mürşitpınar sınır kapısından geçerek Türkiye’ye sığınan Suriyeli misafirleri Suruç’ta ziyaret etti.
İlk olarak Suruç Yatılı Bölge İlkokulunda kalan Suriyelileri ziyaret eden Vali Küçük, ailelerin çocuklarıyla okul bahçesinde bir araya geldi. Okul bahçesinde yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Küçük, Suriyeli misafirler için titizlik gösterilmesini istedi.
Daha sonra ailelerin kaldığı odalara geçen Vali Küçük, ailelerin taleplerini aldı. Özellikle çocukları için süt ve çocuk bezi isteyen Suriyelilerin isteklerini not alan Vali Küçük, her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını kendilerine tercümanlar aracılığıyla dile getirdi.
Yatılı Bölge İlkokulundaki incelemelerinin ardından Suriyeli misafirlerin barınma sorununu çözmek için yeni kurulan çadır kenti ziyaret eden Vali İzzettin Küçük, burada bulunan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Canlı yayınlarla tüm Türkiye’ye Suruç’taki Suriyeliler ve sınırdaki önlemlerle ilgili gelişmeleri aktaran televizyon kanallarına da konuşan Vali Küçük, 130 bin kişinin giriş yaptığı Suruç’ta girişlerin kontrollü yapıldığını belirtti. Geçici toplanma merkezlerine alınan Suriyelilerden yanında kalacak akrabası olmayanları yatılı bölge okuluna yönlendirdiklerini kaydeden Vali Küçük, göçlerin azaldığını, yeni büyük kitleleri beklemediklerini sözlerine ekledi.
BAYRAM ÖNCESİ GETİRİLEN HAYVANLARA TEDBİR
Gazetecilerin sorduğu soru üzerine Suriye’den kaçarak gelenlerin yanlarında getirdikleri küçükbaş hayvanların kendileri tarafından satın alınarak kontrolleri yapıldıktan sonra kesildiğini söyleyen Vali Küçük, satın alınan hayvanların hastalık riski bulunduğu için piyasaya sürülemeyeceğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tesislerinde kontrolden geçtikten sonra kesildiğini ve satın alınan hayvanların rayiç bedel üzerinden satın alınarak bedelinin peşin olarak sahiplerine ödendiğini belirtti.
“İNSANLARIN CANINI VE MALINI TESLİM ETTİĞİ ÜLKE TÜRKİYE’DİR”
Bölgesinde Türkiye’nin güvenli liman olarak görüldüğünü söyleyen Vali Küçük: “Vatandaşlarımıza da bu noktada teşekkür etmek istiyorum. Milletimiz cömertliğini ve misafirperverliğini burada da göstermiştir. Bu yükü devletimiz ve milletimiz beraber, seve seve kaldırıyoruz. Bu bizim inancımız ve geleneğimizdir” dedi.
“SINIRLARIMIZDA GÜVENLİK SAĞLANMIŞ DURUMDA”
Güvenlik güçleri tarafından sınır güvenliğinin en üst seviyede sağlandığını dile getiren Vali Küçük, “Sınırla ilgili en ufak bir tereddüdümüz, hiçbir korkumuz yok. Bu anlamda vatandaşlarımız rahat ve müsterih olsunlar. Sınırlarımız tamamen güvenlik güçlerimizin kontrolü altındadır” dedi.