Denizli Vali, Milletvekili, Belediye Başkanı Maske Taktı, Goalball Oynadı

Vali, Milletvekili, Belediye Başkanı Maske Taktı, Goalball Oynadı

26.09.2017 - 14:23 | Son Güncellenme:

.

Vali, Milletvekili, Belediye Başkanı Maske Taktı, Goalball Oynadı

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından üç okula engelliler için yapılan yatırımların açılışı gerçekleştirildi. Milletvekili, vali ve belediye başkanı maske takarak, Avrupa’da dereceye giren takıma karşı goalball oynadı.
Merkezefendi Belediyesinin üç engelli okuluna kazandırdığı, yatırımların açılışı Denizli Valisi Hasan Karahan ve Milletvekili Şahin Tin’in katılımıyla gerçekleşti. İlk olarak İsmail Tosunoğlu İş ve Eğitim Okuluna kazandırılan Konferans Salonu, Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından açıldı. Programda engelli öğrencilerden oluşan mehter takımı gösteri yaptı.
Protokol üyeleri daha sonra Çamlık İş Eğitim Özel Okulundaki bakım ve güzellik salonunun açılışını yaptı. Kurdele kesiminin ardından üyeler, engelli öğrencilerin saç kesim çalışmalarını inceledi.
Protokolü üyeleri son olarak Görme Engelliler Okulunda yapılan Goalball Kapalı Spor Salonun açılışına katıldı. Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Denizli Valisi Hasan Karahan ve AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, konuşma yaptı. Daha sonra Finlandiya’da yapılan Avrupa Goalball Şampiyonasında ikinci olan milli takım ile Denizli Görme Engelliler Eğitim takımı birer gösteri maçı gerçekleştirdi.
Programda Milletvekili Tin, Vali Karahan ve Başkan Subaşıoğlu maske takarak, Avrupa’da dereceye giren takıma karşı oynadı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, üç ayrı engelli okuluna üç ayrı tesis kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Subaşıoğlu, "İsmail Tosunoğlu Okulunda bir tane konferans salonu yapmıştık, onun açılışını yaptık. Sonra yine Çamlık Özel Eğitim merkezinde bir kuaför salonun açılışını yaptık. Şimdi de Denizli Görme Engelliler için Goalball Kapalı Spor Salonunun açılışını yapıyoruz. Bu üç tesisimiz yaklaşık 3 aylık bir çalışmayla, Merkezefendi’ye kazandırıldı. Yaklaşık 200 bin TL’likle bu imkanları engellilerimize sağlamış olduk. Şimdi yanımda Finlandiya’da yapılan şampiyonada ikinci olan sporcularımız var, artık bu sporcularımız bu salonda çalışacaklar. İnşallah Türkiye’yi dünyada daha güzel temsil edecekler. Ben hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Milli sporcular Şeydanur Kaplan ve Reyhan Yılmaz, daha önce betonların üzerinde çalıştıklarını, kazandırılan tesisle daha büyük başarılar elde etmek istediklerini söyledi.