Kırşehir Vali Necati Şentürk: “Devletimizin Temsilcileridir Muhtarlar”

Vali Necati Şentürk: “Devletimizin Temsilcileridir Muhtarlar”

20.10.2016 - 08:40 | Son Güncellenme:

.

Vali Necati Şentürk: “Devletimizin Temsilcileridir Muhtarlar”

Muhtarlar Günü nedeni ile muhtarlar Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan ve bilgilendirme yapan Yesevi Kırşehir Derneği Başkanı Cemalettin Yılmaz, 128 yıldır var olan muhtarların Cumhurbaşkanının verdiği değer ile tanındığını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Necati Şentürk ise konuşmasında, “Herkes devleti temsil etmez ama Muhtarlar devleti temsil eder.Muhtarlarımızın görevlerine karşı suç işlenirse de devlet memuruna karşı yapılmış suçlar gibi ceza görür.” dedi.
Muhtarların canlarını ortaya koyarak mücadele ettiğini ifade eden Vali Şentürk, “Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin en uzak bir köyünü düşünün.Orada devleti ancak muhtar temsil eder.PKK terör örgütlerine karşı mücadele ederken canlarını veren çok sayıda muhtarımız var.Onları da rahmetle anıyoruz.Onlar da devletlerini korumak için şehit düştüler.Sizin gününüz kutluyorum.İnşallah muhtarların hem statü,hem de hukuk hakları bakımından daha iyi imkanlara kavuşmasına da katkıda bulunacak.Biz de inşallah muhtarlarımıza gereken en iyi desteği vereceğiz.Gerekli projeleri yapacağız.Bu sene ilk başlangıç oldu." diye konuştu.
Muhtarların ziyareti, Yesevi Kırşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Yılmaz’ın Vali Şentürk’e çiçek takdim etmesiyle son buldu.