Gündem Vali’nin korumaları TIR’a ateş açtı

Vali’nin korumaları TIR’a ateş açtı

10.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Sakarya Valisi Hüseyin Avni  Coş’u korumakla görevli olduğu öne sürülen polisler, koruma görevleri olmadan otoyolda İstanbul yönünde ilerlerken 26 B 6603 plakalı TIR sürücüsü Mustafa Köksal ile yol verme konusunda anlaşamadı.

Vali’nin korumaları TIR’a ateş açtı

Polislerden biri silahını çekerek TIR’a doğru 2 el ateş etti. Kurşunlardan biri TIR’ın ön sol lastiğine, birisi aracın altına isabet etti. TIR sürücüsü, lastiği patlayan aracı yol kenarına park etti. Polis memurları da araçlarını yol kenarında park ederken, TIR sürücüsü ile tartıştı. Olay yerine gelen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, silahı kullanan ismi açıklanmayan polisi ve TIR sürücüsünü ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.
Plaka söküldü
Olaydan hemen sonra önünde ikaz lambaları olan aracın plakalarının sökülmüş olması ise dikkat çekti. Sakarya Valiliği’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada “Kocaeli ilinde iki araç sürücüsü arasında meydana gelen şahsi bir olayla ilgili olarak ilimiz Valisi Hüseyin Avni Coş’u konuyla irtibatlandırmaya çalışan yayınlar yapıldığı müşahade edilmektedir. Söz konusu olay anında Vali Coş, il merkezinde bir düğünde bulunmakta olup, ne Vali Coş, ne de Vali Coş’un makam aracı il dışına çıkmamış, olay mahallinde bulunmamıştır. Olayın Vali Coş ile bir ilgisi yoktu” denildi.