Edirne Vali Şahin, "Edirne'ye hizmet etmek ibadettir"

Vali Şahin, "Edirne'ye hizmet etmek ibadettir"

18.07.2014 - 12:36 | Son Güncellenme:

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) düzenlediği iftar programında, yeni Edirne’nin çatısını çakmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Böyle bir şehre hizmet etmek ibadettir" dedi.

Vali Şahin, Edirneye hizmet etmek ibadettir

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) düzenlediği iftar programında, yeni Edirne’nin çatısını çakmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Böyle bir şehre hizmet etmek ibadettir" dedi.
BAU’nun saray kazılarında kazı evi olarak kullandığı Peykler Medresesinde gerçekleştirilen iftar programında konuşan Vali Şahin, Edirne’nin farklı bir şehir olduğunu ifade etti. Vali Şahin, "Süheyl Ünver’in ifade ettiği gibi 'Her şey biter Edirne bitmez.' İşte bu bitmeyen şehirde bir gerçek var o gerçek de bu tarihin geçmişini gün yüzüne çıkarmak. Burayı herkesin ifade ettiği gibi marka şehir yapmak için gayret sarf etmek lazım. Tabi ki bu bir tek valinin, bir tek üniversitenin veya bir tek belediyenin çabasıyla değil. Hacı Bektaşı Veli'nin ifade ettiği gibi bir olalım iri olalım diri olalım. Bu cümleden hareketle birlikte yapılmak suretiyle buranın gerçekten bir master planına ihtiyacımız var. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bahçeşehir Üniversitesi gibi bir üniversitenin Edirne'ye gelip Edirne'de bu görevlerini ifade etmeleri bizler için güzel bir olay olmaz mı? Tabii ki olur. Bu iş için belediyemizle birlikte, kolları ve paçamı sıvayacağıma ben burada sizlerin huzurunda söz veriyorum. Edirne, Osmanlıya 100 yıla yakın bir süre başkentlik yapmış bir şehirdir. Osmanlı buradan çıkmamak üzere mührünü vurmuştur" diye konuştu.
İftar programına katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Edirne'yi Balkan şehri yapmak içi değil Dünya şehri yapmak için mücadele verdiklerini kaydetti. Master planı konusunda masada konuşma yaptıklarını dile getiren Gürkan, master planı yapma isteğimizi ilettiğimde 'BAU olarak biz yapalım' yanıtını aldım, mutlu oldum. Gelecek ay master planı başlatacağız" ifadelerini kaydetti.
BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ise BAU olarak, Edirne için kendilerine düşen görev ne olursa yerine getireceklerini kaydetti. Yalçın, Edirne Yeni Sarayı'nın kazı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve bu çalışmaları Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) olarak yürütmekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Osmanlıya başkentlik yapmış Edirne’de bulunmaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Yalçın, Edirne için hizmetlerini sürdüreceklerinin altını çizdi.
BAU Mütevelli Heyet Üyesi Burhan Kara da Edirne'nin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından BAU öğrencilerinden oluşan Medeniyetlerin Sesi Koro ve Orkestrası konser verdi.