Kırşehir Vali Şentürk, Mucur'da Muhtarlarla Buluştu

Vali Şentürk, Mucur'da Muhtarlarla Buluştu

10.02.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

.

Vali Şentürk, Mucurda Muhtarlarla Buluştu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mucur ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şentürk, Mucur Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda muhtarların talep ve sorunlarını dinledi.

Toplantıda konuşan Şentürk, muhtarların vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü, köy ve mahallelerindeki sorunları ve muhtaç vatandaşların durumlarını idarecilere ulaştırdığını dile getirdi.

İlçede önemli bir hizmet olan doğalgazın açılışını yakın zaman yaptıklarını, Mucur'da artık evlerde doğalgaz kullanılmaya başlandığını hatırlatan Şentürk, şunları kaydetti:

"Mucur'da eğitim ve sağlık konularında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Yeni okul binaları yapılırken kısa süre önce de huzur evi hizmete sunuldu. Üniversite öğrencilerimiz için yeni yurtlar yapıldı. İnşallah kısa sürede yeni kaymakamlık ve adliye binasının yapımını da gerçekleştireceğiz. İlçemizde ve köylerinde içme suyu sorunlarının neredeyse tamamı çözüldü. İl Özel İdaremiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile köylerimize önemli hizmetler götürüyor. Yamula Barajı'nın aktif hale gelmesi ile birlikte nüfusun büyük çoğunluğunun geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan ilçemizde, sulanabilir tarım arazisi de artacaktır. Yapılan bu yatırımlarla amacımız ilçemizi daha güzel, daha yaşanabilir hale getirmektir."

Haberin Devamı

Muhtarların söz alarak sorunları anlatması ile toplantı devam etti.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Ekemen, Mucur Kaymakamı Kaya Çelik, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Necmettin Şeker, idareciler ve muhtarlar katıldı.