Eskişehir VALİ TUNA’NIN KÜTÜPHANE HAFTASI MESAJI

VALİ TUNA’NIN KÜTÜPHANE HAFTASI MESAJI

29.03.2015 - 14:08 | Son Güncellenme:

.

VALİ TUNA’NIN KÜTÜPHANE HAFTASI MESAJI

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kütüphane Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.
Vali Tuna, vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek amacı ile her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın, ülkemizde 1964 yılından bu yana Kütüphane Haftası olarak kutlandığına dikkat çekti.
Bu haftanın, başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşların içindeki kitap sevgisini arttırmasını temenni ettiğini kaydeden Tuna, “Bu yıl 51. kez, 30 Mart-05 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın ana teması “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler” olarak belirlenmiş olup bilgi kaynaklarını bünyesinde barındıran kütüphanelerdeki kitapların farklı kültürlerle iletişim için en önemli araç olduğu vurgulanmaktadır. Halkımızın kitap ve kütüphaneye ilgisini arttırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık geliştirmek için “81 İlde Kitap Okuyoruz” sloganıyla 2012 yılında Türkiye genelinde başlatılan ve bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümüne rastladığı 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Barış İçin Okuyoruz” adı altında Vilayet Meydanı’nda düzenlenecek olan okuma etkinliğine tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Halkımız ve çocuklarımız için en güzel tutkunun okuma alışkanlığı, en iyi dost ve arkadaşın da kitaplar olmasını istiyoruz” diyen Tuna, şöyle devam etti:
“Aydınlık günlerin, okuyan ve araştıran nesillerin omuzlarında yükseleceğinin bilinciyle; her yaştan bireylerin kendilerinden başlayarak dünyayı tanımaları için okuma alışkanlığını yaygınlaştırmalıyız. Eskişehir İl Halk Kütüphanemiz; Sayın Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ve Küresel Kütüphaneler Girişimi tarafından desteklenen “Kütüphan-e Türkiye” adı verilen proje içerisinde yer almaktadır. Projenin yürütümünde başta toplumun dezavantajlı kesimleri olmak üzere, toplumun tamamının zengin internet ve iletişim kaynaklarından yararlanabilmesi, e-devlet uygulamalarına katılabilmesi ve bunun sonucu olarak, toplumun hayat standardında gelişme sağlanması nihai amaç olarak belirlenmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle kütüphane görevlileri, akademisyenler, yazarlar, çizerler, yayıncılar, okurlar, kamu görevlileri ve sivil toplum örgütlerinin hafta etkinliklerinde bir arada olmaları dileğiyle 51. Kütüphane Haftası’nı kutluyorum.”