İstanbul VALİ VASİP ŞAHİN: “İLK ALDIĞIMIZ BİLGİ İÇERİDE HİÇ KİMSENİN OLMADIĞI ŞEKLİNDEDİR”

VALİ VASİP ŞAHİN: “İLK ALDIĞIMIZ BİLGİ İÇERİDE HİÇ KİMSENİN OLMADIĞI ŞEKLİNDEDİR”

12.02.2016 - 15:45 | Son Güncellenme:

.

VALİ VASİP ŞAHİN: “İLK ALDIĞIMIZ BİLGİ İÇERİDE HİÇ KİMSENİN OLMADIĞI ŞEKLİNDEDİR”

Beyoğlu’nda 5 katlı bir binanın büyük bir gürültüyle çökmesi sonrası İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Şahin, ilk aldığı bilgiye göre olay sırasında içeride hiç kimsenin olmadığını belirterek, “Herhangi bir şekilde ölü ya da yaralı yok” dedi.
Beyoğlu Kurabiye Sokak’taki 5 katlı 2 bloktan oluşan bitişik bir binanın çökmesinin hemen sonrasında İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olay yerine gelerek incelemeler bulundu. Çöken binada yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Otoparkçılar binada sarsıntıyı hissetmişler ve zamanında etrafı hemen uyarmışlar. Binayı boşaltmak suretiyle büyük bir facianın olmasını engellemişler. Detaylara birazdan vakıf olacağız, detayları öğrenince bir açıklama daha yapacağız. Binada bir tadilat yoktu. Yaralı yok” dedi.
“İLK ALDIĞIMIZ BİLGİ İÇERİDE HİÇ KİMSENİN OLMADIĞI ŞEKLİNDEDİR”
Vali Vasip Şahin, “Bugün öğleden sonra burada 2 binada oluşan bir blok maalesef çökmek suretiyle yıkılmış durumdadır. İlk aldığımız bilgilere göre sevindirici husus şu anda içeride herhangi biri yok. Herkes işletme sahiplerince çökmeden ikaz edilerek dışarıya çıkartıldı. Aldığımız ilk bilgi bu. Ama ekiplerimiz gerekli arama ve taramayı yapacaklar, enkaz altına bakacaklar. Temenni ve ümidimiz enkaz altında kimse olmamasıdır. Ölü ya da yaralı olmadığıdır. Tabi mevcut binalar, tescilli binalar, bu binaların maalesef Tarlabaşı’nda kentsel ve kültürel dönüşümünde ne kadar aslında gerekli olduğunu da bu yapılarda görüyoruz. Ancak şu anda detaylı arkadaşlar detaylı incelemeyi yapacaklar. Daha sonra da detayı bilgiyi sizlere aktaracağız. Bina benim aldığım bilgiye göre 1 blok 72 metrekare olan kısım otel olarak, diğer bir blokun da 2 katı lokanta üst katları da depo olarak kullanılan bir binadır. Yine işletmecinin verdiği bilgiye göre otelde 2 müşteri varmış. Biri zaten dışarıda imiş. Diğeri de odasında dinlenirken kendisi ikaz edilerek oradan dışarıya çıkartılması sağlanmış. Aşağıda işletmeler var, biri köfteci, o da ikaz edilerek onunda tahliyesi sağlanmış. İlk aldığımız bilgi içeride hiç kimsenin olmadığı şeklindedir. Açık otopark var ama orada o anda araç yokmuş” diye konuştu.