Uşak VALİ YAVUZ; “UŞAK'IN GİRİŞİMCİLERİNDE ÇOK CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR”

VALİ YAVUZ; “UŞAK'IN GİRİŞİMCİLERİNDE ÇOK CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR”

22.04.2014 - 13:18 | Son Güncellenme:

.

VALİ YAVUZ; “UŞAKIN GİRİŞİMCİLERİNDE ÇOK CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR”

Uşak Vali Seddar Yavuz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına katıldı.
Toplantıda meclis üyelerine hitap eden Vali Seddar Yavuz bir ülkenin en kıymetli insanlarının girişimciler olduğunu belirterek, "Biz bunun bilincinde olan insanlarız, siz üreten, risk alan ve bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına ve istihdama önemli katkılarda bulunan insanlarsınız. Hedeflerinize ulaşmanız, kazanmanız ve kazandırmanız için; ülkenin kalkınması gelişmesi ve büyümesi için siyasi istikrar en önemli unsurdur” dedi.
Siyasi istikrarın ülkenin her anlamda gelişme ve kalkınmasının en önemli dinamiği olduğunu vurgulayan Vali Seddar Yavuz “Biz ülkemizi seviyoruz, biz insanımızı seviyoruz. Türk insanının çalışkanlığı, yeteneği, ülkenin genç nüfusu elbette bazı güçlerin hoşuna gitmiyor. İstiyorlar ki bu coğrafyada hep karışıklık olsun, hep kavga olsun. Bizim insanımız artık bu oyunlara gelmiyor. Artık, bizim insanımız tercihini demokrasiden; istikrardan, gelişme ve kalkınmadan yana kullanıyor” dedi.
Uşak’ta, girişimci yapıya sahip insanlarda çok ciddi bir potansiyel gördüğünü ifade eden Vali Yavuz; “Uşak, insanlarıyla çok başarılı bir şehir. Kendimize haksızlık yapmayalım. Uşak önemli işleri başarmış bir şehir ve ivmeyi Uşaklıların kendisi yakalamış. Daha sonra dışarıdan insanlar Uşak’taki potansiyeli görmüş ve burada yatırım yapmaya başlamış. Uşak insanı başarılı bir yapıya, girişimci bir ruha sahip. Sorun çözme becerisi üst seviyede. Belki eksiklik olarak ifade edebileceğimiz bir konu toplu olarak hareket etme kabiliyetidir. Şehirde olması gereken en önemli unsur birlikte hareket etme becerisidir. Bir ortak Uşaklı şuuru geliştirmeliyiz. Farklı fikirlerimizi farklı düşüncelerimizi Uşak’ın ve ülkemizin menfaati doğrultusunda uyumlaştırmalıyız. Herkesin benzer öncelikleri savunduğu bir Uşak’ı yaratabilirsek bizim açımızdan bu dönemde başarılamayacak her hangi bir şeyin olduğunu düşünemiyorum. Önümüzdeki dönemde hep birlikte oluşturulacak bir yol haritası ve bunların önceliklerinin belirleneceği bir platform oluşturmamız gerekir. Uşak’ta aşılamaz denilecek ölçekte, çözülmeyecek büyüklükte bir mesele yok” dedi.
Toplantının sonunda Vali Seddar Yavuz, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.