Balıkesir VALİ YAZICI: "ALLAH 15 TEMMUZ’U BİR DAHA BU MİLLETE YAŞATMASIN"

VALİ YAZICI: "ALLAH 15 TEMMUZ’U BİR DAHA BU MİLLETE YAŞATMASIN"

29.08.2016 - 10:01 | Son Güncellenme:

.

VALİ YAZICI: ALLAH 15 TEMMUZ’U BİR DAHA BU MİLLETE YAŞATMASIN

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Türk halkının ister FETÖ olsun, ister başka terörist grup olsun asla topraklarımızda barınamayacağını söyleyerek, "Allah 15 Temmuz’u bir daha bu millete yaşatmasın" dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Bu millet devletiyle birlikte bir bütündür, bizi diğer milletlerden ayırt eden de vatana sonuna kadar bağlılık ve bağımsızlık tutkusudur; İnanç, azim ve kararlılıkla enerjimizi ülkemizin kalkınması ve insanımızın iyiliği için gösterdiğimiz gayrettir. Türk Milletinin 30 Ağustos’ta ordusuyla tek bir yürek haline gelerek gösterdiği olağanüstü kurtuluş mücadelesi ile ülkemiz dünya milletler ailesi arasındaki saygın yerini korumuş ve şanlı bayrağımız gönlerde özgürce dalgalanmaya devam etmiştir. Her 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli iradesinin ışığında lider bir ülke olma yolundaki kararlı mücadelesinin de rehberidir" dedi.
Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Vali Ersin Yazıcı, "Almış olduğumuz acı haberler, milletçe hepimizi derinden üzmektedir. Devletimizin gücü, milletimizin birlik ve beraberliği sınanmamalı, gerçekleştirilen bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşmayacağı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milleti ile birlikte ebediyen tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan toprağında varlığını devam ettireceği asla unutulmamalıdır. " ifadelerini kullandı.
Millet canı pahasına darbeyi durdurdu
Balıkesir’de yaşayan vatandaşların 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısında gereken duyarlılığı göstererek, gece boyunca Valilik önünde toplanıp, devlete destek ve bağlılıklarını en güçlü şekilde ortaya koymalarının da takdir ve şükranla karşılandığını belirten Vali Yazıcı, "Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Halkımızın bir bütün olarak dişini, tırnağına takarak, çok zor şartlarda 15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan FETÖ saldırılarına karşı Türkiye’nin dört bir yanında verdiği mücadele, tarihin en anlamlı, kahramanca direnişlerinden biridir. Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Koca Seyit’in torunları Balıkesirli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Ülke tarihimizin en alçak darbe teşebbüslerinden biri olan bu hain eylem, milletimizin, güvenlik güçlerimizin, cesur duruşu yanında, sizin gibi kara gün dostlarımızın desteğiyle boşa çıkarılmıştır. Türk halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir. Allah 15 Temmuz’u bir daha bu millete yaşatmasın. Şimdi çalışma zamanı, çok çalışacağız. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız"dedi.
Vali Yazıcı mesajını şöyle sonlandırdı: "Biricik vatanımız, vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanlarımızın emanetlerine kuvvetle sahip çıkacağız. Onlar yüce milletimizin en değerli varlıklarıdır. Devletimizin kararlı tutumu; tüm güvenlik güçlerimizin cansiperane uğraşlarıyla terörün kökünün de kazınacağına inancım tamdır. Bu inançla, Yüce Milletimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve tüm Balıkesirli hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğrunda kanlarını akıtan şehitlerimize, aramızda olmayan gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum"