Muş Vali Yıldırım'dan Köy Ziyareti

Vali Yıldırım'dan Köy Ziyareti

15.10.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

.

Vali Yıldırımdan Köy Ziyareti

Muş Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Selda Yıldırım, merkeze bağlı Tandoğan ve Yarpuzlu köylerini ziyaret ederek, köylülerle bir araya geldi.
Vali Yıldırım ve eşi Selma Yıldırım’a Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan ve eşi, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve eşi, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin ve eşi ile kurum müdürleri eşlik etti. İlk olarak Tandoğan köyü ile ziyaret programına başlayan Vali Yıldırım ve beraberindekiler, Tandoğan İlk ve Ortaokulunu da ziyaret ederek hafta sonu eğitimlerine katılan öğrencilerle sohbet etti ve onlara hediye verdi. Ardından köylülerle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Kıymetli vatandaşlarım, bugün sizlerin ihtiyaçlarınızı ve taleplerinizi dinlemek üzere geldik. Bunlardan makul olanları ve yapabileceklerimizi konuşalım istedik. Tandoğan, ilimize son derece yakın ve çok fazla sıkıntısı olmayan bir köyümüz. Köyümüzde yapılanlara baktığımda, eğitim konusunda bir ilkokul inşaatımız bitmek üzere ve öğretmen açığımız yok. 2015, 2016 ve 2017 yılında il özel idaresince köy içinde yaklaşık 3 milyona yakın bir yatırım yaptık. Sağlık hizmetleri konusunda bir problemimiz yok. Güvenlik konusunda köyümüzde 40 korucumuz bulunmakta. Sosyal yardım konusunda genel anlamda toplamda 500 bin TL yardım yapılmıştır. Allah devletimize zeval vermesin. Benim sizlerden isteğim, çocuklarınızı okutun, özellikle kız çocuklarının okutulmasına özen gösterin. Köylülerimizin tarım desteklemelerinden faydalanamamalarının sebebi vefat sonrası vatandaşlarımızın arazileri üzerlerine almamaları sorunundan kaynaklanmaktadır. Bu konuyu da miras sonrası tapularınızı aldığınızda çözülecektir. Köy ve çevremizin temizliği konusunda gerekli hassasiyeti gösterin. Su ve elektrik kullanımında israftan kaçının. Kamu mallarını kullanımında da aynı hassasiyeti göstererek kimsenin hakkına girmeyin" dedi.
Buradaki programın ardından Yarpuzlu köyüne geçen Yıldırım ve beraberindekiler, köyün taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi. Ziyaretleri esnasında köydeki çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Aziz Yıldırım, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.