Kütahya VALİ YILMAZ, ŞAMPİYONU ÖDÜLLENDİRDİ

VALİ YILMAZ, ŞAMPİYONU ÖDÜLLENDİRDİ

16.09.2014 - 21:14 | Son Güncellenme:

.

VALİ YILMAZ, ŞAMPİYONU ÖDÜLLENDİRDİ

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonu Kütahyalı milli sporcu İlknur Gedik’i altınla ödüllendirdi.
6-14 Eylül 2014 günü İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Genç Bayanlar Light Contact 50 kg kategorisinde, Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil ederek Dünya Şampiyonu olan İlknur Gedik’e başarısından dolayı, Vali Şerif Yılmaz tarafından Cumhuriyet altını takıldı.
Valilik makamında gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Vali Şerif Yılmaz, " Öncelikle 6-14 Eylül tarihlerinde İtalya’da gerçekleştirilen Kick Boks Gençler Dünya Şampiyonası’nda Ülke olarak birinci olduk.Milli takımımıza teşekkür ediyoruz.Ülkemizi en iyi şekilde yurtdışında Dünya Şampiyonası’nda temsil ettikleri için tüm sporcularımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.Tabi ki burada bizim sevincimiz İlimizden de bu takımda bir sporcumuzun olmasıdır,kızımızın olmasıdır. Kendisi de aynı şekilde 50 kilogramda Dünya Şampiyonu oldu. Bayrağımızı yurtdışında dalgalandırdı.Takım olarak ta, ferdi olarakta bize o ruhu ve milli heyacanı yaşattıkları için hem İlknur kızımıza, hemde milli takımdaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonrada başarılarının devamını diliyorum. Tabi ki çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımızada ayrıca teşekkür ediyorum.Bundan sonrada inşallah bu beraberlik bu heyecan bu duygu devam eder. Büyüklerde de Dünya Şampiyonluğu bekliyoruz.İnşallah bunu da başaracağız. Kıck Boks Türkiye’nin en önemli spor dallarından bir tanesidir. Dünya şampiyonalarına baktığımızda da en fazla madalya kazandığımız spor dallarından bir tanesidir.İnşallah Kızımızla ileride daha büyük madalyaları daha büyük sevinçleri hem Kütahya olarak hem de Türkiye olarak yaşarız,yaşatırsınız.Şimdiden sizlere başarılar diliyorum.Canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.
Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonu Kütahyalı milli sporcu İlknur Gedik ise, " İlk önce siz büyüklerime, antrenörlerime ve bizi destekleyen desteklemeyen herkese teşekkür ediyorum.Hocalarımızın çok emeği oldu, hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Ödül töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kick Boks Danışma Kurulu üyesi ve Kütahya İl Temsilcisi Ahmet Arabacı da hazır bulundu.(EFE)