Gündem Validebağ’a destek ziyareti

Validebağ’a destek ziyareti

25.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İl Başkanı Salıcı, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ‘Yapmanız gereken şey bir avukat olarak mahkeme kararına uymaktır’ dedi

Validebağ’a  destek ziyareti

İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu’nun kuzey kapısındaki otopark alanının 5 gündür önünde bekleyen vatandaşlara CHP ve diğer mahallelerden destek ziyaretleri dün devam etti. CHP İstanbul milletvekilleri Melda Onur ve Müslüm Sarı’yla alana gelen İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, arazide yapılaşma olamayacağına dair yürütmeyi durdurma kararı ve 3 tane bilirkişi raporu olduğunu hatırlattı.

‘Taraf olmayacağız’
Salıcı, “Türkiye’yi tekrar cami isteyenler istemeyenler diye kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Bu kutuplaşmanın tarafı olmayacağız. Yapmanız gereken şey bir avukat olarak mahkeme kararına uymaktır” diye konuştu. Dün gözaltına alınan 5 kişiden olan Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, “Polis bize gözaltında olmadığımızı söyledi. Hakkımızda gözaltında olduğumuza ilişkin bir işlem yapılmadı. ” dedi. Gözaltına alınan Kuzey Ormanları Savunması üyesi Çiğdem Çidamlı ise “Bu ülkeyi ağaç ağaç savunacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Şeytani bir hile’

29 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin Üsküdar adayı olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM’ye araştırma önergesi sundu. Özkes, yanlış kentleşme ve betonlaşmanın hızla yayıldığı İstanbul’da doğal ve tarihi özellikleri bulunan Validebağ Korusu’nun halkın kullanımına bırakılarak korunması gerektiği belirtildi.
Özkes, “Yeni başkan Hilmi Türkmen’in Validebağ korusu için bir projesi vardı. Betonlaş-manın önü vatandaş tarafından kesilince, sinsice cami kartını çıkarttılar. Cami planı varsa neden daha önce söylemediler? İnsanları kutuplaştırıyorlar. Rahmanilik görüntüsü altında şeytani bir hile var. Bu görüntüyle de insanlar sindirilmeye çalışılıyor” dedi.