Gündem Validebağ direnişine 7.5 yıl hapis istendi

Validebağ direnişine 7.5 yıl hapis istendi

08.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cami inşaatına engel olmak için günlerce gösteri yapan grup ile polis arasında birçok kez gerginlik yaşandı.

Validebağ direnişine 7.5 yıl hapis istendi

Polis, 10 Kasım 2014’teki gösteride bariyerleri aşıp inşaat alanına girmek isteyenlere biber gazı ile müdahale ederken gazdan etkilenen bazı kadınlar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beton mikserlerinin inşaat alanından çıkması sırasında polis bariyerlerini tekmeleyerek tepki gösteren vatandaşlar inşaat alanına girmek isteyince Çevik Kuvvet polislerinin müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan bu olayların ardından çekilen görüntülerden tespit edilen 15 gösterici hakkında soruşturma başlatıldı.
Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcısı Alim Yaşar, sanıkların Validebağ bitişiğine yapılması planlanan ve inşaatına başlanan caminin yapımının engellenmesi amacıyla izinsiz olarak toplandıklarını belirtti. Hazırladığı iddianamede olay yerine gelen polis ekiplerinin izinsiz toplantı yapan gruba dağılmaları yolunda anons yaptığını belirten savcı, grubun dağılmayarak polis bariyerlerini zorlamaya başladığını ve polise mukavemet ettiğini ileri sürdü. Grubun içindeki bir kısım şahısların polise yönelik taş, soda şişesi ve cam bilye atmaya başladığına da iddianamede yer veren savcı, polisin kademeli olarak güç kulanıp kaçan şahısları olay sırasında yakaladığına da dikkat çekti.
Savcı, izinsiz toplantı ve oturma eylemi yapıp polis bariyerine mukavemet ederek taş, soda şişesi ve bilye atan sanıklar hakkında “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görevi yaptırmamak için direnmek”ten 1 yıl 3 aydan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.