Gündem Valiliğe girmeye çalışan terörist öldürüldü

Valiliğe girmeye çalışan terörist öldürüldü

31.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli Valiliği ile bitişiğindeki Adliye binasının girişine dün 08.40’da gelen DHKP-C’li bir terörist, önce valilik ve adliye binasının güvenliğini sağlayan polis noktasına el bombası attı.

Valiliğe girmeye çalışan terörist öldürüldü

Terörist, daha sonra adliye giriş kapısına yöneldi. Bu sırada güvenlik güçleri ile terörist arasında çatışma çıktı. Terörist, ölü ele geçirildi. Saldırının ardından teröristlerin iki kişi olduğu ve birinin kaçtığı iddia edildi. Ancak daha sonra bu kişinin bölgede bulunan bir ATM’den para çektiği, silah sesleri üzerine korkarak kaçtığı, olayla ilgisi olmadığı belirlendi.
Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, saldırıdan kısa süre sonra bölgeye gelerek operasyonu bizzat yönetti. Tunceli Valisi Osman Kaymak da valilik binasına gelerek incelemelerde bulundu. Çatışma nedeniyle valilik ve adliye binaları, giriş-çıkışlara kapatıldı.
Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, olayda polis ve halktan yaralanan olmadığı belirtildi. Öldürülen teröristin Nazimiye Büyükyurt nüfusuna kayıtlı, DHKP-C’nin dağ kadrosundan Onur Polat (26) olduğu kaydedildi. Teröristin üzerinden 1 adet tabanca, 1 adet uzun namlulu otomatik silah ve el bombaları çıktığı bildirildi.
Serbest bırakılmış
Polat’ın geçen yıl Tunceli’de DHKP-C’ye yönelik operasyonda 6 kişi ile gözaltına alındığı ve sevk edildiği mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirlendi. Daha sonra hakkında tutuklama kararı çıkartılan polat’ın adresinde bulunamadığı belirtildi. Tunceli emniyetinin yaptıkları soruşturmada, Polat’ın kentte bazı işyerlerinde çeşitli işlerde çalıştıktan sonra örgütün dağ kadrosuna katıldığını tespit etti. DHKP-C’nin Tunceli kırsalında 10 kişilik bir grubunun bulunduğu tahmin edilirken, örgütün dağ kadrosunun ilk kez kentte eylem yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

30 Mart özel olarak seçildi
Emniyet yetkilileri, terör örgütünün dağ kadrosunun kent merkezindek ilk eylemini 30 Mart 1972’de meydana gelen Kızıldere olaylarının yıldönümünde yapmak istediklerine dikkat çekti. Kızıldere’de Mahir Çayan ve dokuz arkadaşı, Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere köyünde saklanırken çatışmada ölü olarak ele geçirilmişlerdi.