Gündem Valilik: Silvan’da 3 PKK’lı öldürüldü

Valilik: Silvan’da 3 PKK’lı öldürüldü

18.07.2016 - 11:58 | Son Güncellenme:

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nin 16 köyünde PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, keskin nişancı ve bombacı oldukları belirtilen 3 terörist öldürülürken, biri kanas suikast tüfeği olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Valilik: Silvan’da 3 PKK’lı öldürüldü

Silvan İlçesi’nin 16 köyünde PKK’lılara yönelik 14-16 Temmuz tarihleri arasında düzenenlen operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 3 PKK’lının ölü olarak ele geçirildiği ifade edilerek, operasyonun başarıyla tamamlandığı belirtildi. Çatışmada öldürülen 3 PKK’lıdan birinin keskin nişancı olduğu belirtilen valilik açıklamasında, şu bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

"Bölgede faaliyet gösteren 3 bülücü bölücü terör örgütü mensubu terörist silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş ve 24 işbirlikçi yakalanmış. Yapılan aramalarda, 1 M-16 Piyade tüfeği, 1 Roketatar, 2 av tüfeği, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Kanas Keskin nişancı tüfeği, 1 Baretta Tabanca, 4 El Bombası, 1 Kurusıkı tabanca olmak üzere 12 silah, bunlara ait 1071 mühimmat, 20 şarjör, 5 telsiz, 5 anti tank roket mühimmatı, 5 anti tank roket mühimmat sevk fişeği, 4 dürbün ve 2 gece görüş cihazı, patlayıcı yapımında kullanılan bin 920 kilo amonyum nitrat (mazot ile karıştırılmış) ve çeşitli mühimmat ele geçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."