Van Van'da açılan yanık ünitesi bölgeye hitap ediyor

Van'da açılan yanık ünitesi bölgeye hitap ediyor

08.06.2016 - 16:51 | Son Güncellenme:

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2008 yılında açılan yanık ünitesi, bölgedeki illerden gelen hastalara hitap ediyor.

Vanda açılan yanık ünitesi bölgeye hitap ediyor

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2008 yılında açılan yanık ünitesi, bölgedeki illerden gelen hastalara hitap ediyor.
Birçok insanın ölümüne veya sakat kalmasına sebep olan yanıklarda son zamanlarda ciddi artış meydana geldiği belirtilirken, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’ne başvuranların yüzde 85’ini çocukların oluşturduğu ifade edildi. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sevdegül Karadaş, yanık ünitesinin 2011 yılından itibaren hastanede hizmet verdiğini belirterek, “Yanık ünitemiz, 14 yataklı olup Ağrı, Şırnak, Hakkari, Batman, Siirt ve Muş başta olmak üzere bölgedeki il ve ilçelere hitap ediyor. Yanık ünitemizi, yanık merkezi haline dönüştürme çalışmalarımız var. Biz arkadaşlarla burada 14 yataklı bir yoğun bakım hizmeti içerisinde olduk. Merkez olarak hizmet vermeyi planlamaktayız. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmalarımız olumlu sonuçlanır” dedi.
Yanık Ünitesi Sorumlusu Dr. Fatma Özcan ise, hastaların yüzde 90’ının çocuk olduğunu vurgulayarak, “Çocuklar genellikle sıcak su veya tandıra düşme ve alev yanığı ile bize geliyorlar. Özellikle çevre il ve ilçeler başta olmak üzere büyükşehirlerden de bize hasta nakli oluyor. Karadeniz bölgesinden bile hasta aldık. Hasta profili açısından biz merkez statüsünde hasta bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Hasta yakınları ise, böyle bir ünitenin Van’da olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, hastane yetkililerine teşekkür ettiler.