Van Van'da "Ahilik Haftası" Kutlandı

Van'da "Ahilik Haftası" Kutlandı

18.09.2018 - 16:14 | Son Güncellenme:

.

Vanda Ahilik Haftası Kutlandı

VAN (AA) - Van'da "Ahilik Haftası", düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, ardından Van-Şişli Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Buradaki program, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Üyesi Metin Ayışık'ın ahilik ile ilgili sunumuyla başladı.

Ardından bir konuşma yapan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, Kırşehir merkezli 81 ilde, 31'inci Ahilik Haftası kutlaması yapıldığını ifade etti.

Berge, şu ifadeleri kullandı:

"Ahilik, Anadolu Selçuklu Devleti'nin son dönemleriyle Osmanlı Devleti'nin kuruluş dönemi arasında güçlenen esnaf örgütüdür. Kardeşim anlamına gelen Ahi kelimesi, eli açık manasını da taşıyor. Ahilik kurumunun kurucusu olan ve Ahi Evran ismiyle ünlenen Şeyh Mahmud Nasuriddin’in ruhu şad olsun. Ahi Evran geleneğini esnaf ve sanatkarlar olarak bizler devam ettiriyoruz. Ahi Evran tarafından 13. yüzyılda kurulan Ahilik Teşkilatı gibi bizler de insanı esas alıyoruz. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkıyoruz."

Haberin Devamı

Berge, son olarak Ahilik Haftası'nın hayırlı olmasını diledi.

Burada konuşan Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu da Ahlik Haftası'nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programa, Van Vali Vekili Sinan Aslan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Aydın Eroğlu, kurum amirleri, oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.