Van Van'da Küçük Mucitler Bilim Gösterisi

Van'da Küçük Mucitler Bilim Gösterisi

21.02.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

.

Vanda Küçük Mucitler Bilim Gösterisi

VAN (İHA) – Van’ın İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk öncülüğünde çocuklara yönelik yapılan ‘Küçük Mucitler Bilim Gösterisi’ne yaklaşık bin öğrenci katıldı.
İpekyolu ilçesi Bostaniçi TOKİ’de bulunan Berivan Kültür Merkezinde üç seans şeklinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, belediye olarak sosyal etkinliklere önem verdiklerini belirterek, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlik de bunun bir göstergesidir. Daha önce başlatmış olduğumuz ‘Çocuklarımıza Dolu Dolu Karne Hediyesi’ etkinliğinin ardından bugün de ‘Küçük Mucitler Bilim Gösterisi’ni düzenledik. Bu etkinliğimizi öğrencilerimize üç seans şeklinde izlettik. İlçemizde bulunan 7 farklı okulumuzda yaklaşık bin öğrencimize bu gösterimizi izletmiş olduk. Bunlar birinci sınıfla dördüncü sınıf aralığında olan ilkokulu öğrencilerimizden oluşmaktadır. Ayrıca buraya gelen tüm öğrencilerimize mutlu olmaları için birer hediye de verdik” dedi.

“Asıl amacımız çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamaktır”
Bu tarz sosyal etkinliklerin devam edeceğini aktaran Belediye Başkan Vekili Öztürk, “Buradaki asıl amacımız, çocuklarımızı sosyal ve kültürel etkinliklerle bir araya getirerek, onların okul ve derslerine motive olmalarını sağlamak ve bu sayede de eğitimlerine katkı sunmaktır. Zaten etkinliklerimizin içerikleri bilim gösterisi olduğu için öğrencilerimizin akademik yönlerine de katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Etkinlik sonrası hediyelerini alan öğrencilerin mutlulukları yüzlerinde okundu.