Van VAN’DA OKUL SÜTÜ DAĞITIMI

VAN’DA OKUL SÜTÜ DAĞITIMI

08.02.2016 - 17:19 | Son Güncellenme:

.

VAN’DA OKUL SÜTÜ DAĞITIMI

Van’da, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Okul Sütü Programı’ kapsamında süt dağıtımına başlandı.
İpekyolu ilçesine bağlı İskele Anaokulu’nda düzenlenen programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl süt dağıtımında, serbest bir tercih modülü uygulayacağını belirtti. İl genelinde yaklaşık 133 bin öğrenciye yılsonuna kadar haftanın 3 günü süt dağıtılacağını ifade eden Kırekin, “2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi itibarıyla haftanın üç günü sürecek olan ‘Okul Sütü’ dağıtımına İpekyolu ilçesindeki İskele Anaokulu’nda start verdik. Amacımız, öğrencilerimize süt içme alışkanlığı kazandırmak ve bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak, sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemektir. Okul Sütü Projesi’nden anasınıfı, anaokulu, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin uygulama anasınıfları ile ilkokul öğrencilerimiz yararlanacaktır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl süt dağıtımında, serbest bir tercih modülü uygulayacağını dile getiren Kırekin, “Bakanlığımız bu sene serbest bir tercih modülü belirtti. Modülü de ona göre güncel tuttu. Yani bugün süt içmek istemeyen bir çocuk, yarın isteyebilir. Buna göre modül esnek tutuldu. Süt ihalesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımızla da işbirliği içerisinde öğrencilerimize 48 iş günü üç içme programı uygulanacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından program, öğrencilere süt dağıtılmasıyla sona erdi.