Gündem Van'da terör operasyonu

Van'da terör operasyonu

13.03.2016 - 17:00 | Son Güncellenme:

Başkale ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı sığınakta gıda ve yaşam malzemeleri, örgütsel dokümanlar ile çok sayıda mutfak tüpü ele geçirildi

Vanda terör operasyonu

Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kullanılan sığınakta gıda ve yaşam malzemeleri, örgütsel dokümanlar ile mutfak tüpleri ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütüne yönelik operasyon ve arama faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi.
Operasyonda teröristlerce kullanılan sığınağın ortaya çıkarıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sığınakta çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi, örgütsel doküman ile el yapımı patlayıcı hazırlamada kullanılan çok sayıda mutfak tüpü ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler yerinde imha edilmiş olup, konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır. Operasyon sırasında güvenlik kuvvetlerimiz herhangi bir zayiat vermemiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terör tehdidi ile saldırıdan korunması maksadıyla ilgili mevzuat çerçevesinde valiliğimizce her türlü tedbir alınmaktadır."

Haberin Devamı